Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt7983894
Page 1
Download de app Download de app

Ammonite

Veel plezier met Ammonite kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1

Ammonite

2020
Drama
120min.
12discriminatie grof taalgebruik seks

Deel Ammonite

Je vrienden laten weten dat je Ammonite wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Ammonite

Moeite met waar je nou Ammonite moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God's Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland. De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Mary is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klassenverschil en hun uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

Regisseur en acteurs

Francis Lee (regisseur), Kate Winslet, Saoirse Ronan, Fiona Shaw, Gemma Jones, Claire Rushbrook, Alec Sec─âreanu, James McArdle, Harvey Scrimshaw, Sarah White, Liam Thomas, Sam Parks, Nick Pearse, Victoria Elliott, Beatrice Curnew, Susie Baxter, Gethin Alderman, Robert Purdy, Max Dowler, Paul Doods, John Mackay, Mladen Petrov, David Juritz, Wendy Nottingham, Ben Hancox, James Boyd, Peter Gregson, Pierre Bergman, Nick Davison, Juliet Guiness, Lindy Hennessy, Michael Hennessy, Leon Howe, Robert Jarvis, Robin Lee, Keith Lomas, Mark Schneider, Paul Wingrove

Populair

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?