Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt2762506
Page 1
Download de app Download de app

Bacurau

Veel plezier met Bacurau kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Bacurau

2019
Drama
131min.
16

Deel Bacurau

Je vrienden laten weten dat je Bacurau wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Bacurau

Moeite met waar je nou Bacurau moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Bacurau:

€ 8,50 per film
Te zien bij C-Cinema Roosendaal,
woensdag 30 september 20:30
Te zien bij Cinema Kiek in de Pot,
zondag 27 september 18:45
Te zien bij EYE Filmmuseum,
zondag 27 september 20:45
Weten in welke bioscopen Bacurau draait?
Kies een stad

Samenvatting

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven. De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt. Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. Tegelijkertijd kan de film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles (production design Neighbouring Sounds en Aquarius) gezien worden als een geëngageerd drama. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders. Hoewel ze er bijna tien jaar geleden aan begonnen, ligt de film genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit Het IFFR had begin dit jaar de Nederlandse première. De wereldpremière was in 2019 op het Filmfestival van Cannes, waar de film de Juryprijs in de wacht sleepte. Hoofdrollen zijn o.a. voor Bárbara Colen (Aquarius), Thomas Aquino en Silvero Pereira. Vermeldenswaardige rollen zijn er voor de Duitse cultster Udo Kier die in zijn carrière met vele gerenommeerde regisseurs werkte maar ook in TV-series en Hollywood blockbusters te zien was en de Braziliaanse ster Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman) als de uitgesproken en alcoholistische dorpsdokter.

Regisseur en acteurs

Kleber Mendonça Filho (regisseur), Juliano Dornelles (regisseur), Bárbara Colen, Sônia Braga, Udo Kier, Thomas Aquino, Silvero Pereira, Wilson Rabelo, Karine Teles, Antonio Saboia, Clébia Sousa, Zoraide Coleto, Luciana Souza, Edilson Silva, Márcio Fecher, Rubens Santos, Valmir do Côco, Lia de Itamaracá, Alli Willow, Jonny Mars, Julia Marie Peterson, Chris Doubek, Brian Townes, James Turpin, Suzy Lopes, Buda Lira, Fabiola Liper, Charles Hodges, Jr. Black, Ingrid Trigueiro, Val Junior, Eduarda Samara, Rodger Rogério, Uirá dos Reis, Jamila Facury, Danny Barbosa, Thardelly Lima, Carlos Francisco
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?