Page 1
tt0091251
28841
Page 1
Download de app Download de app

Kom en zie

Veel plezier met Kom en zie kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Kom en zie

1985
Drama
142min.
16geweld grof taalgebruik

Deel Kom en zie

Je vrienden laten weten dat je Kom en zie wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Kom en zie

Moeite met waar je nou Kom en zie moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Kom en zie:

€ 11,99 bij Bookspot

Samenvatting

Verwacht geen heldenverhalen of spektakel á la Spielberg. De klassieker Kom en zie is de boeken ingegaan als de anti-oorlogsfilm die oorlog bijna fysiek ervaarbaar maakt. Elem Klimovs schildering van de naziterreur in Wit-Rusland, gezien door de ogen van het partizanenjongetje Forja, won vorig jaar de prijs van Beste restauratie van het filmfestival van Venetië en wordt in Nederland uitgebracht door Eye. Wit-Rusland, 1943: de SS van Heinrich Heydrich en Hitlers Wehrmacht houden huis onder de bevolking van de dorpjes van de uitgestrekte Sovjet-republiek. De vijftienjarige Florja is getuige van extreme misdaden; hij trekt op met de partizanen in het bos en raakt verzeild in zijn geboortedorp waar iedereen is uitgemoord. De doorstane gruwelen veranderen de vrolijke jongen in een vroegoude man. Regisseur Elem Klimov zet alle middelen in om een bijna fysieke belevenis van oorlog over te brengen. Kom en zie werd een woeste, lyrische koortsachtige droom, waarin het geweld, de razernij en de verschrikkingen van de oorlog heel dichtbij komen. Klimov was zich bewust van het confronterende karakter van zijn film, die hij zag als een noodzakelijke getuigenis, een testament voor "de immense tragedie een heel volk aangedaan, een verslag van de oorlog, die de hel is." Kom en zie - een adaptatie van de gelijknamige roman van Aleksandr Adamovitsj - is een van de klassiekers die door de Russische productiemaatschappij Mosfilm digitaal is gerestaureerd. Mosfilm werd opgericht in 1923 en richt zich op het behoud en de verspreiding van meesterwerken van de Russische cinema, waarvan een aanzienlijk deel werd geproduceerd tijdens de sovjetjaren.

Regisseur en acteurs

Elem Klimov (regisseur), Aleksei Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius, Vladas Bagdonas, Jüri Lumiste, Viktor Lorents, Kazimir Rabetsky, Yevgeni Tilicheyev, Aleksandr Berda, G. Velts, V. Vasilyev, Igor Gnevashev
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?