Page 1
tt8054608
127411497,168928203
Page 1
Download de app Download de app

God Exists, Her Name Is Petrunya

Veel plezier met God Exists, Her Name Is Petrunya kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

God Exists, Her Name Is Petrunya

2019
Drama
100min.
12geweldgrof taalgebruik

Kijk God Exists, Her Name Is Petrunya

Moeite met waar je nou God Exists, Her Name Is Petrunya moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

In deze satire duikt een Macedonische vrouw naar een kruisbeeld dat door een priester in de rivier is gegooid - een ritueel dat alleen bestemd is voor mannen. In de chaos die ontstaat trotseert ze de ruziënde mannen. Dit bijtende sociaal commentaar daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit, en won de Lux-prijs van het Europees Parlement: Beste Europese film van 2019. Ook werd de film geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale. De 32-jarige Petrunya (nieuwkomer Zorica Nusheva) is werkloos en woont nog bij haar dominante ouders. Na een mislukt sollicitatiegesprek waarbij een slonzige manager seksuele avances maakt, wordt ze plotseling omringd door een groep halfnaakte mannen. De plaatselijke priester gooit elk jaar in januari een houten kruis in de rivier en honderden mannen duiken er achteraan. Geluk en welvaart zijn gegarandeerd voor de man die het kruis te pakken krijgt. Dit Macedonische religieuze ritueel is alleen bestemd voor mannen. Deze keer duikt Petrunya in een opwelling het water in en slaagt erin het kruis te bemachtigen. Haar concurrenten zijn woedend - hoe durft een vrouw deel te nemen aan hun ritueel? De hel breekt los, maar Petrunya houdt zich staande. Ze won haar kruis en zal het niet opgeven. Teona Strugar Mitevska liet zich inspireren door een vergelijkbaar en waargebeurd incident waar ze zich vreselijk kwaad om maakte. Haar bijtende sociaal commentaar neemt vaak hilarische vormen aan, met een glansrol voor de vrouw die de door mannen gedomineerde kerk uitdaagt en zich niet laat onderwerpen.

Regisseur en acteurs

Teona Strugar Mitevska (regisseur), Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic, Simeon Moni Damevski, Suad Begovski, Violeta Šapkovska, Xhevdet Jashari, Andrijana Kolevska, Petar Mirčevski, Nikola Kumev, Bajrush Mjaku, Vladimir Tuliev, Ilija Volcheski, Igor Todorov, Nenad Angjelkovic

Trailers

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?