Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt4135844
61673083
Page 1
Download de app Download de app

Ixcanul

Veel plezier met Ixcanul kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Ixcanul

2015
Drama
93min.
discriminatie geweld grof taalgebruik angst

Deel Ixcanul

Je vrienden laten weten dat je Ixcanul wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Ixcanul

Moeite met waar je nou Ixcanul moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Ixcanul:

3,99 per maand bij Cinéart
Vanaf € 2,99 bij iTunes

Samenvatting

Aan de voet van een enorme vulkaan, de Ixcanul, woont de 17-jarige Maria samen met haar ouders. Zij behoren tot een kleine Maya-gemeenschap die leeft van de koffieteelt. Maria staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan Ignacio, de voorman op de plantage, maar heimelijk verlangt ze naar koffieplukker Pepe. Want hij droomt, net als zij, van een leven elders. Wil zij vooral naar de stad, hij heeft zijn blik op Amerika gericht dat immers "aan de ander kant van de vulkaan" ligt. Voor een Maya is het echter moeilijk om toegang te krijgen tot de moderne wereld. Als Maria zwanger raakt en er complicaties optreden, moet ze naar de stad voor medische zorg. De wereld waar Maria van droomde redt haar leven, maar tegen welke prijs? Regisseur Jayro Bustamante, die zelf in deze streek is opgegroeid, wilde met IXCANUL een stem geven aan een bevolkingsgroep die zich in alle opzichten in de marge van de Guatemalteekse samenleving bevindt. Hij doet dat met non-professionele acteurs, allen behorend tot een Maya-gemeenschap, én in een visueel overdonderende stijl. De film werd op het filmfestival van Berlijn 2015 bekroond met de prestigieuze Zilveren Beer Alfred Bauer Prijs.

Regisseur en acteurs

Jayro Bustamante (regisseur), María Mercedes Coroy, María Telón, Manuel Antún, Justo Lorenzo, Marvin Coroy, Fernando Martínez

Trailers

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?