Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt10256570
Page 1
Download de app Download de app

La dea fortuna

Veel plezier met La dea fortuna kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

La dea fortuna

2019
Drama
114min.
9angst

Deel La dea fortuna

Je vrienden laten weten dat je La dea fortuna wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk La dea fortuna

Moeite met waar je nou La dea fortuna moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

In de bioscoop vanaf donderdag 19 november 2020

Samenvatting

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro's beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven. Regisseur Ferzan Özpetek, geboren in 1959 in Istanbul maar in de jaren zeventig verhuist naar Italië waar hij bekend is geworden door o.a. de successen "Hamam, Il Bagno Turco", "Harem Suaré", "La Finestra di fronte", "Mine Vaganti" is met La dea Fortuna terug naar zijn oorsprong om verhalen te verfilmen vanuit zijn persoonlijke achtergrond. Voor "La dea Fortuna" raakte hij geïnspireerd door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. De vrouw zei tegen Ferzan: ik heb ook een zwakke gezondheid, met mijn diabetes. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan met jouw vriend samen voor onze kinderen zorgen? "La dea Fortuna" werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Best Actress (Jasmine Trinca). Tevens werd de titelsong "Che Vita Meravigliosa" van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond tot Best Original Song.

Regisseur en acteurs

Ferzan Özpetek (regisseur), Stefano Accorsi, Edoardo Leo, Jasmine Trinca, Serra Yılmaz, Sara Ciocca, Filippo Nigro, Barbara Alberti, Edoardo Brandi, Cristina Bugatty, Pia Lanciotti, Osasere Imafidon, Dora Romano, Barbara Chichiarelli, Loredana Cannata
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?