Page 1
tt0058985
8537,199865833
Page 1
Download de app Download de app

Le bonheur

Veel plezier met Le bonheur kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Le bonheur

1965
Drama
79min.
9angst

Deel Le bonheur

Je vrienden laten weten dat je Le bonheur wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Le bonheur

Moeite met waar je nou Le bonheur moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor Le bonheur:

Te zien bij MIMIK Deventer,
maandag 27 september 18:50
Te zien bij EYE Filmmuseum,
zondag 26 september 14:45
Te zien bij Focus,
zondag 26 september 11:00
Te zien bij LAB111,
woensdag 29 september 12:15
Bekijk nog 1 bron meer
Laat minder zien minder
Weten in welke bioscopen Le bonheur draait?
Kies een stad

Samenvatting

François, een gelukkig getrouwde timmerman, wordt per ongeluk verliefd op een jong meisje. Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit? Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. Hoewel hij gelukkig getrouwd is met de aardige Thérèse (Claire Drouot), die kleding maakt vanuit huis, begint de jonge vader François (Jean-François, een gelukkig getrouwde timmerman, wordt per ongeluk verliefd op een jong meisje. Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit? Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. Hoewel hij gelukkig getrouwd is met de aardige Thérèse (Claire Drouot), die kleding maakt vanuit huis, begint de jonge vader François (Jean-Claude Drouot) een affaire met een postbeambte. Hij hoopt zo nog gelukkiger te worden, ook met zijn eigen gezin, maar zijn daden eisen onvermijdelijk hun tol. Le bonheur is een van Agnès Varda's meest provocerende films. Ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld. Varda's presenteert haar gelaagde en ironische film als een klassieke liefdesdriehoek, gefilmd in levendige kleuren en vol visuele verwijzingen naar de impressionistische schilderkunst. De film won een Zilveren Beer tijdens het filmfestival in Berlijn. Acteurs Jean-Claude en Claire Drouot waren ook in het echt getrouwd. Als schrijver en regisseur was grande dame Agnès Varda (1928-2019) een belangrijke stem in de Franse en Europese cinema en de kunstwereld, met een bijzonder oog voor de magie van het alledaagse. Haar sociaal bewogen werk is avontuurlijk, kritisch, bewogen en empathisch. Met haar eerste speelfilm Cléo de 5 à 7 (1962) plaatste ze zich in de voorste rijen van de door mannen gedomineerde filmstroming van de Nouvelle Vague. Later maakte ze faam met sprankelende autobiografische documentaires. In 2014 eerde de European Film Academy haar met een Lifetime Achievement Award.

Regisseur en acteurs

Agnès Varda (regisseur), Jean-Claude Drouot, Claire Drouot, Olivier Drouot, Sandrine Drouot, Marie-France Boyer, Marcelle Faure-Bertin, Manon Lanclos, Sylvia Saurel, Marc Eyraud, Christian Riehl, Paul Vecchiali
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?