Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt0091670
Page 1
Download de app Download de app

Het offer

Veel plezier met Het offer kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Het offer

1986
Drama
149min.
12angst

Deel Het offer

Je vrienden laten weten dat je Het offer wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Het offer

Moeite met waar je nou Het offer moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om Aleksandr, een voormalig acteur en filosoof die zich tot God richt om alles wat hij lief heeft op te geven en zo een nucleaire oorlog te voorkomen. Nieuwe 4K-restauratie. Erland Josephson, de bekende Bergman-acteur, is de succesvolle dramaturg Aleksandr, die temidden van vrienden in een buitenhuisje zijn verjaardag viert. Intussen is de Bom gevallen en de Derde Wereldoorlog nakende. Aleksandr lijkt zich als enige bewust van de volle omvang van de ramp; hij besluit zijn bezittingen te offeren om God te smeken het onheil te keren. Af en toe krijgt hij bezoek van de postbode, die lustig Nietzsche-citaten uit zijn mouw schudt. Tarkovski typeerde de hoofdpersoon als antiheld, denker en eerlijk mens: "Hij riskeert het gevaar niet begrepen te worden door mensen uit zijn omgeving. Zij beschouwen zijn optreden niet als resoluut, maar als wanhopig en destructief." De regisseur overleed aan longkanker niet lang nadat de film in Cannes drie prijzen had gewonnen.

Regisseur en acteurs

Andrei Tarkovsky (regisseur), Erland Josephson, Susan Fleetwood, Allan Edwall, Guðrún Gísladóttir, Sven Wollter, Valérie Mairesse, Filippa Franzén, Tommy Kjellqvist, Per Källman, Tommy Nordahl, Tintin Anderzon, Jane Friedmann, Helena Brodin, Martin Lindström, Birgit Carlstén, Jan-Olof Strandberg
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?