Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt9850344
Page 1
Download de app Download de app

Police

Veel plezier met Police kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

Police

2020
Drama
99min.
9

Deel Police

Je vrienden laten weten dat je Police wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk Police

Moeite met waar je nou Police moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

In de bioscoop vanaf donderdag 19 november 2020

Samenvatting

De Parijse agenten Virginie, Erik en Aristide hebben de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov naar het vliegveld te brengen voor uitzetting naar Tadzjikistan. Tijdens een lange nacht in een Franse politie auto zijn ze aanvankelijk vooral bezig met hun eigen beslommeringen. De relatie van Erik staat op knappen, Aristide worstelt met spoken uit het verleden en nieuwbakken moeder Virginie heeft chronisch slaapgebrek. Tussen Virginie en Aristide speelt daarnaast het een en ander na een hartstochtelijke affaire. Ook de dagelijkse menselijke misère waar ze in hun politiewerk mee te maken hebben, laat hen niet onberoerd. Op de achterbank naast de angstige Tohirov - die enkel Tadzjieks praat en begrijpt - komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma. Het lot van Tohirov ligt tijdens deze lange nacht in hun handen. De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris' in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). Met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène maakte ze een aangrijpende policier in sociaal-realistische sfeer, verteld vanuit verschillende perspectieven en zonder dat er een schot gelost wordt. De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Le Grand Bain, Elle), Omar Sy (Demain tout Commence, Intouchables), Grégory Gadebois (J'accuse) en Payman Maadi (A Separation). De Franse film had zijn wereldpremière tijdens de Berlinale 2020.

Regisseur en acteurs

Anne Fontaine (regisseur), Peyman Maadi, Omar Sy, Virginie Efira, Grégory Gadebois, Aurore Broutin, Nagisa Morimoto, Tadrina Hocking, Anne-Gaëlle Jourdain
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?