Film.nl werkt het beste op onze gratis app:
iOS   icon Android   google play
Page 1
tt1313104
2522053
Page 1
Download de app Download de app

The Cove

Veel plezier met The Cove kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

The Cove

2009
Documentaire
92min.

Deel The Cove

Je vrienden laten weten dat je The Cove wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk The Cove

Moeite met waar je nou The Cove moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor The Cove:

Samenvatting

Het wereldwijde succes van de film en de televisieserie Flipper zorgde voor een golf van sympathie voor dolfijnen en een tsnuami van watershows met de populaire dieren. Jammer genoeg verloopt de vangst van de dolfijnen niet altijd volgens het boekje. In deze documentaire trekken we met de voormalige dolfijntrainer Ric O'Barry naar de Japanse stad Taiji, het hoofdkwartier van de controversiële dolfijnenjacht. O'Barry was een van de trainers van de dolfijnen die "meespeelden" in de Flipper-series. Nu is hij een fervente tegenstander van de dolfijnenjacht. Het is zijn levensmissie gewoerden om daar een eind aan te maken. Jaarlijks worden in de baai van Taiji duizenden dolfijnen gevangen genomen en tegen woekerprijzen verkocht aan dierentuinen en waterparken. De dieren die geen eigenaar vinden, worden brutaal afgeslacht, waarna hun vlees in de Japanse supermarkt terechtkomt. In de documentaire gebruiken O'Barry en zijn team gecamoufleerde onderwatercamera's om deze wanpraktijken "undercover" te filmen. Ze verstoppen hun apparatuur in de rotsachtige baai waar de dolfijnen naartoe worden gelokt. Dat verloopt echter niet van een leien dakje, want de baai van Taiji wordt streng bewaakt.

Regisseur en acteurs

Louie Psihoyos (regisseur), Joe Chisholm, Mandy-Rae Cruikshank, Charles Hambleton, Simon Hutchins, Kirk Krack, Isabel Lucas, Richard O'Barry, Hayden Panettiere, Roger Payne, John Potter, Louie Psihoyos
We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?