Page 1
tt0081505
1431785,175959971
Page 1
Download de app Download de app

The Shining

Veel plezier met The Shining kijken bij

je wordt over 5 seconden doorgelinkt, of ga nu door naar retailer

Page 1
0%

The Shining

1980
Horror
146min.
16geweld grof taalgebruik angst

Deel The Shining

Je vrienden laten weten dat je The Shining wilt zien? Dat kan met Film.nl!

Kijk The Shining

Moeite met waar je nou The Shining moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand aanbieders, winkels en televisie kan vinden!
 

Bekijk hieronder het aanbod voor The Shining:

€ 2,99 bij KPN on demand
Te zien bij EYE Filmmuseum,
vrijdag 18 juni 16:00
€ 7,99 bij Amazon Prime
Vanaf € 2,99 bij iTunes
€ 10,99 bij Bookspot
€ 7,99 per maand
€ 9,36 bij bol,com
Bekijk nog 6 bronnen meer
Laat minder zien minder

Samenvatting

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan. The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Regisseur en acteurs

Stanley Kubrick (regisseur), Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson, Philip Stone, Joe Turkel, Anne Jackson, Tony Burton, Barry Dennen, Lia Beldam, Billie Gibson, David Baxt, Manning Redwood, Lisa Burns, Louise Burns, Robin Pappas, Alison Coleridge, Burnell Tucker, Jana Shelden, Kate Phelps, Norman Gay, Paul Desbois, Vivian Kubrick, Derek Lyons, Aileen Lewis, Chris Parsons

Trailers

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?