Het Gangstermeisje
%
65

Het Gangstermeisje

Kijk Het Gangstermeisje

Moeite met waar je nou Het Gangstermeisje moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Dit jaar staat het boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert centraal tijdens Nederland Leest (21 oktober t/m 18 november). EYE sluit hierbij aan door het beschikbaar stellen van een gerestaureerde kopie van de debuutfilm van Frans Weisz, een verfilming van het gelijknamige boek van Campert uit 1965: Het gangstermeisje (NL 1966) met onder andere Kitty Courbois. Marc Westermann, expert op het gebied van Nederlandse literatuur en literatuurverfilmingen, verzorgt de lezingen. De debuutspeelfilm van Frans Weisz is een door de Nouvelle Vague geïnspireerde misdaadfilm en werd in 1966 op het filmfestival van Berlijn genomineerd voor een Gouden Beer. De relationeel en artistiek in het slop zittende jonge schrijver Wessel Franken (Grazioso) reist naar de Franse zuidkust en later naar Rome om een script te schrijven voor een film over een gangstermeisje. Zijn vrouw krijgt daarin de hoofdrol, gespeeld door Kitty Courbois. De schrijver wordt geconfronteerd met plotwendingen die ook in zijn onafgemaakte scenario plaatsvinden, waarna hij in zijn eigen film lijkt te zijn beland. Naar een scenario van Campert zelf en Jan Blokker. De titelsong wordt gezongen door Liesbeth List.

Regisseur en acteurs

 • Frans Weisz portait

  Frans Weisz

  Director

 • Kitty Courbois portait

  Kitty Courbois

  Actor

 • Paolo Graziosi portait

  Paolo Graziosi

  Actor

 • Astrid Weyman portrait

  Astrid Weyman

  Actor

 • Gian Maria Volonté portait

  Gian Maria Volonté

  Actor

 • Ankie Vroom portrait

  Ankie Vroom

  Actor

 • Rinus Ferdinandusse portrait

  Rinus Ferdinandusse

  Actor

 • Rem Koolhaas portrait

  Rem Koolhaas

  Actor

 • Linda van Dyck portait

  Linda van Dyck

  Actor

 • Frank Lodeizen portrait

  Frank Lodeizen

  Actor

 • Rob du Mée portrait

  Rob du Mée

  Actor

 • Joop Admiraal portrait

  Joop Admiraal

  Actor

Het Gangstermeisje

Zin om Het Gangstermeisje lekker thuis op de bank te kijken? Dat is een fluitje van een cent. De drama movie is op meerdere manieren te bekijken. We zetten alle opties om Het Gangstermeisje te bekijken voor je op een rijtje.

Het Gangstermeisje downloaden

Downloaden is nog steeds heel populair, ondanks de opkomst van streamingdiensten. En dat is niet gek, want als je Het Gangstermeisje downloadt, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook zonder internetverbinding. Er zijn verschillende aanbieders die je de mogelijkheid geven om een movie te downloaden. Meestal kun je kiezen voor een HD-versie of een SD-versie van Het Gangstermeisje. Kijk je op een grote televisie, dan is de HD-versie een goede optie. Maar als je hem op een laptop of smartphone bekijkt, ziet Het Gangstermeisje er ook in SD heel goed uit.

Het Gangstermeisje streamen

Heb je toegang tot internet? Dan kun je Het Gangstermeisje net zo goed streamen. Het voordeel daarvan is dat de movie geen geheugen opslokt en je hoeft niet te wachten totdat je Het Gangstermeisje hebt gedownload. Kwestie van popcorn neerzetten, op de knop drukken en gaan! Elke streamingdienst heeft een eigen aanbod, maar vaak geven ze je de mogelijkheid om de dienst de eerste maand vrijblijvend uit te proberen. Zo bekijk je Het Gangstermeisje helemaal gratis. Overtuigd van een dienst? Een abonnement is zo gepiept, en vaak kost het je minder dan een tientje per maand.

Het Gangstermeisje torrent

Denk je dat je om Het Gangstermeisje te kijken nog steeds op zoek moet naar een torrent? Goed nieuws: dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig zijn er verschillende alternatieven voor illegale torrents. Je hoeft dus niet meer op zoek naar torrents op websites die bulken van de virussen.

Het Gangstermeisje trailer

Zin in een movieavond, maar nog niet zeker of Het Gangstermeisje de movie voor dit moment is? Bekijk de trailer, en je weet het binnen enkele minuten. Overtuigd? Dan hoef je alleen nog even op een aanbieder naar keus te klikken.