Mary Shelley

Mary Shelley

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Mary Shelley

Moeite met waar je nou Mary Shelley moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Mary Shelley

Bekijk nog 8 bronnen

Samenvatting

Mary Shelley vertelt het verhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary, dochter van feministisch schrijfster Mary Wollstonecraft (The Vindication of the Rights of Woman). Wanneer ze op haar zeventiende voor de charmante dichter Percy Shelley valt, denkt Mary in hem een gelijkgestemde ziel te hebben gevonden. Hun hartstochtelijke affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen. Te gast in Zwitserland daagt Lord Byron zijn genodigden uit een spookverhaal te schrijven. Het is hier waar Mary een van de meest iconische personages allertijden, Frankenstein, schept. De samenleving van 1818 weigerde echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen, wat Mary geen andere keus liet dan de vooroordelen van de samenleving te trotseren om haar creatie én eigen identiteit te verdedigen. En dat pas in haar achttiende levensjaar.

Regisseur en acteurs

 • Haifaa Al-Mansour portait

  Haifaa Al-Mansour

  Director

 • Elle Fanning portait

  Elle Fanning

  Mary Shelley

 • Douglas Booth portait

  Douglas Booth

  Percy Shelley

 • Bel Powley portait

  Bel Powley

  Claire Clairmont

 • Maisie Williams portait

  Maisie Williams

  Isabel Baxter

 • Joanne Froggatt portait

  Joanne Froggatt

  Mary Jane Clairmont

 • Stephen Dillane portait

  Stephen Dillane

  William Godwin

 • Tom Sturridge portait

  Tom Sturridge

  Lord Byron

 • Ben Hardy portait

  Ben Hardy

  John Polidori

 • Hugh O'Conor portait

  Hugh O'Conor

  Samuel Taylor Coleridge

 • Jack Hickey portrait

  Jack Hickey

  Thomas Hogg

 • Ciara Charteris portrait

  Ciara Charteris

  Harriet Shelley

 • Donna Marie Sludds portrait

  Donna Marie Sludds

  Actor

 • Michael Cloke portrait

  Michael Cloke

  Actor

Trailers

Mary Shelley

Benieuwd naar Mary Shelley? Een movie bekijken was nog nooit zo makkelijk. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je movies als Mary Shelley kunt bekijken.

Mary Shelley streamen

Wil je Mary Shelley streamen? Dat is ontzettend makkelijk! Met een paar drukken op de knop bekijk je de movie met Kevin Spacey op je televisie, laptop, tablet of smartphone. De meeste streamingdiensten kun je de eerste maand geheel vrijblijvend uitproberen. Zo kun je Mary Shelley gratis kijken. Ben je overtuigd? Het afsluiten van een abonnement is zo geregeld en kost je niet veel.

Mary Shelley downloaden

movies als Mary Shelley kun je vaak ook downloaden voor offline gebruik. Het voordeel daarvan is dat je de movie ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Zo kijk je zelfs in de Sahara naar Mary Shelley. Ideaal! Meestal kun je kiezen voor een HD-versie of een SD-versie van Mary Shelley. De HD-versie ziet er op een grote televisie mooier uit, maar de SD-versie neemt minder ruimte in beslag. Wel zo handig, als je smartphone al propvol zit.

Mary Shelley torrent

Als je movies vroeger online wilde bekijken was je aangewezen op illegale torrent-sites. Die zijn niet alleen verboden, maar bevatten ook vaak virussen en malware. Je doet er dus verstandig aan om Mary Shelley te kijken via legale alternatieven. Dan ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en hoef je niet bang te zijn voor troep.

Mary Shelley trailer

Er zijn nog nooit zoveel movies uitgekomen als nu, dus soms is het lastig kiezen. Niet zeker of Mary Shelley je volgende verslaving wordt? Kijk eerst even naar de trailer. Die helpt vaak bij het maken van je keuze!