Ademloos

Ademloos

Bekijk de trailer

Kijk Ademloos

Moeite met waar je nou Ademloos moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Wat betekent het om te leven in de nabijheid van de stille doder, asbest? Op deze vraag zoekt filmmaker Daniël Lambo het antwoord in twee dorpen: Kymore in India en Kapelle-op- den-Bos in België. Kapelle-op-den-Bos, gelegen aan het kanaal van Willebroek tussen Brussel en Antwerpen, is een rustig, landelijk dorp. Het is het geboortedorp van filmmaker Daniël Lambo. Het leven is er goed, zeker omdat één fabriek in het dorp voor de tewerkstelling zorgt. Daniels vader was er arbeider en vakbondsman, hijzelf deed er vakantiewerk. Het bedrijf was ooit de grootste asbestproducerende multinational ter wereld, en dé trots van de Belgische ondernemingswereld, Eternit. Als Daniël zich afvraagt waarom er nù zoveel mensen in zijn dorp aan asbest overlijden, merkt hij dat er liever niet over wordt gepraat. Toch staan er enkele figuren op zoals Eric Jonckheere die zijn vader, moeder en twee broers verloor aan mesothelioom. Zijn moeder Françoise startte ooit een rechtszaak tegen Eternit en Eric zette die verder, de familie won de rechtszaak in 2017. Als voorzitter van de Belgische vereniging voor asbestslachtoffers Abeva, vecht ook Eric voor een wereldwijd verbod op asbestproductie. Dat asbest geen zaak van het verleden is, bewijst het bezoek van de Indische advocaat en activist Tublu Krishnendu Mukherjee aan Kapelle. Tublu onderzoekt wat Eternit in India heeft aangericht en zoekt steun voor zijn rechtszaak tegen deze asbestmultinational. Daniël trekt naar het dorp Kymore, in de Indische provincie Madhya Pradesh, waar een asbestcementfabriek staat die ooit in handen was van het Belgische Eternit.

Regisseur en acteurs

  • Daniel Lambo portrait

    Daniel Lambo

    Director

Trailers

Ademloos

Benieuwd naar Ademloos? Een movie bekijken was nog nooit zo makkelijk. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je movies als Ademloos kunt bekijken.

Ademloos streamen

Wil je Ademloos streamen? Dat is ontzettend makkelijk! Met een paar drukken op de knop bekijk je de movie met Kevin Spacey op je televisie, laptop, tablet of smartphone. De meeste streamingdiensten kun je de eerste maand geheel vrijblijvend uitproberen. Zo kun je Ademloos gratis kijken. Ben je overtuigd? Het afsluiten van een abonnement is zo geregeld en kost je niet veel.

Ademloos downloaden

movies als Ademloos kun je vaak ook downloaden voor offline gebruik. Het voordeel daarvan is dat je de movie ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Zo kijk je zelfs in de Sahara naar Ademloos. Ideaal! Meestal kun je kiezen voor een HD-versie of een SD-versie van Ademloos. De HD-versie ziet er op een grote televisie mooier uit, maar de SD-versie neemt minder ruimte in beslag. Wel zo handig, als je smartphone al propvol zit.

Ademloos torrent

Als je movies vroeger online wilde bekijken was je aangewezen op illegale torrent-sites. Die zijn niet alleen verboden, maar bevatten ook vaak virussen en malware. Je doet er dus verstandig aan om Ademloos te kijken via legale alternatieven. Dan ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en hoef je niet bang te zijn voor troep.

Ademloos trailer

Er zijn nog nooit zoveel movies uitgekomen als nu, dus soms is het lastig kiezen. Niet zeker of Ademloos je volgende verslaving wordt? Kijk eerst even naar de trailer. Die helpt vaak bij het maken van je keuze!