Ademloos

Ademloos

Bekijk de trailer

Kijk Ademloos

Moeite met waar je nou Ademloos moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Vanaf 04-04-2019 te zien in de bioscoop.

Samenvatting

Wat betekent het om te leven in de nabijheid van de stille doder, asbest? Op deze vraag zoekt filmmaker Daniël Lambo het antwoord in twee dorpen: Kymore in India en Kapelle-op- den-Bos in België. Kapelle-op-den-Bos, gelegen aan het kanaal van Willebroek tussen Brussel en Antwerpen, is een rustig, landelijk dorp. Het is het geboortedorp van filmmaker Daniël Lambo. Het leven is er goed, zeker omdat één fabriek in het dorp voor de tewerkstelling zorgt. Daniels vader was er arbeider en vakbondsman, hijzelf deed er vakantiewerk. Het bedrijf was ooit de grootste asbestproducerende multinational ter wereld, en dé trots van de Belgische ondernemingswereld, Eternit. Als Daniël zich afvraagt waarom er nù zoveel mensen in zijn dorp aan asbest overlijden, merkt hij dat er liever niet over wordt gepraat. Toch staan er enkele figuren op zoals Eric Jonckheere die zijn vader, moeder en twee broers verloor aan mesothelioom. Zijn moeder Françoise startte ooit een rechtszaak tegen Eternit en Eric zette die verder, de familie won de rechtszaak in 2017. Als voorzitter van de Belgische vereniging voor asbestslachtoffers Abeva, vecht ook Eric voor een wereldwijd verbod op asbestproductie. Dat asbest geen zaak van het verleden is, bewijst het bezoek van de Indische advocaat en activist Tublu Krishnendu Mukherjee aan Kapelle. Tublu onderzoekt wat Eternit in India heeft aangericht en zoekt steun voor zijn rechtszaak tegen deze asbestmultinational. Daniël trekt naar het dorp Kymore, in de Indische provincie Madhya Pradesh, waar een asbestcementfabriek staat die ooit in handen was van het Belgische Eternit.

Regisseur en acteurs

  • Daniel Lambo portrait

    Daniel Lambo

    Director

Trailers

Ademloos

Ademloos streamen

Ademloos streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

Ademloos downloaden

Zin om Ademloos te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als Ademloos te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

Ademloos torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als Ademloos makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

Ademloos trailer

Wil je er zeker van zijn dat Ademloos jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.