Ademloos

Ademloos

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Ademloos

Moeite met waar je nou Ademloos moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Ademloos

Samenvatting

Wat betekent het om te leven in de nabijheid van de stille doder, asbest? Op deze vraag zoekt filmmaker Daniël Lambo het antwoord in twee dorpen: Kymore in India en Kapelle-op- den-Bos in België. Kapelle-op-den-Bos, gelegen aan het kanaal van Willebroek tussen Brussel en Antwerpen, is een rustig, landelijk dorp. Het is het geboortedorp van filmmaker Daniël Lambo. Het leven is er goed, zeker omdat één fabriek in het dorp voor de tewerkstelling zorgt. Daniels vader was er arbeider en vakbondsman, hijzelf deed er vakantiewerk. Het bedrijf was ooit de grootste asbestproducerende multinational ter wereld, en dé trots van de Belgische ondernemingswereld, Eternit. Als Daniël zich afvraagt waarom er nù zoveel mensen in zijn dorp aan asbest overlijden, merkt hij dat er liever niet over wordt gepraat. Toch staan er enkele figuren op zoals Eric Jonckheere die zijn vader, moeder en twee broers verloor aan mesothelioom. Zijn moeder Françoise startte ooit een rechtszaak tegen Eternit en Eric zette die verder, de familie won de rechtszaak in 2017. Als voorzitter van de Belgische vereniging voor asbestslachtoffers Abeva, vecht ook Eric voor een wereldwijd verbod op asbestproductie. Dat asbest geen zaak van het verleden is, bewijst het bezoek van de Indische advocaat en activist Tublu Krishnendu Mukherjee aan Kapelle. Tublu onderzoekt wat Eternit in India heeft aangericht en zoekt steun voor zijn rechtszaak tegen deze asbestmultinational. Daniël trekt naar het dorp Kymore, in de Indische provincie Madhya Pradesh, waar een asbestcementfabriek staat die ooit in handen was van het Belgische Eternit.

Regisseur en acteurs

  • Daniel Lambo portrait

    Daniel Lambo

    Director

Trailers

Ademloos

Wil je Ademloos kijken? De movie van Daniel Lambo uit 2019 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Ademloos op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Ademloos met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Ademloos downloaden

Het downloaden van Ademloos is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Ademloos ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Ademloos streamen

Het streamen van Ademloos heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Ademloos online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Ademloos kijkt. Ideaal!

Ademloos torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Ademloos. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Ademloos trailer

Bekijk eerst even de trailer van Ademloos voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.