An Elephant Sitting Still
%
92

An Elephant Sitting Still

Bekijk de trailer

Kijk An Elephant Sitting Still

Moeite met waar je nou An Elephant Sitting Still moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Vanaf 06-06-2019 te zien in de bioscoop.

Samenvatting

Het diep melancholische drama An Elephant Sitting Still van de Chinese filmregisseur Hu Bo volgt vier ontevreden jongeren en kleine criminelen die in een voormalige industriestad in het noorden van China wonen. In deze vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop, die zich afspeelt in de loop van één enkele dag, maken we kennis met Wei Bu, een tienerjongen die overgeleverd is aan zijn wrede vader en de bullebakken op school; zijn liefje Huang Ling, die een affaire met een leraar heeft die op internet terecht komt; Wang Jin, een oudere man die door zijn familie naar een verpleeghuis wordt gestuurd en tenslotte Yu Cheng een ellendige, overspelige lokale crimineel. Een voice-over opent de film met een parabel over een olifant die onbeweeglijk in de stad Manzhouli zit, zijn ogen sluitend voor de chaos in zijn omgeving. Hu lijkt hiermee te suggereren dat onwetendheid een manier van overleven is, of dat sommigen door de vernedering van het dagelijks leven worden verlamd. Hoewel de nadruk vooral ligt op de identiteit van de personages, laat de film er geen twijfel over bestaan ​​dat hun emotionele problemen en nihilistische vooruitzichten direct of indirect worden veroorzaakt door de economische depressie van de stad. Hu Bo's film over mensen die gebukt gaan onder de economische crisis is een intiem, empathisch en vooral gevoelig portret van menselijk lijden. Tragisch genoeg pleegde de 29-jarige Hu Bo zelfmoord kort nadat zijn film was voltooid. Daarom is het bijna onmogelijk om zijn film niet te lezen als een soort nihilistische zelfmoordbrief. Toch suggereert de zorg waarmee Hu zijn karakters weergeeft anders. Hoewel hij vaak lange takes gebruikt in de stijl van zijn mentor Béla Tarr, voelt het niet als trage cinema. De camera is fascinerend en vaak in beweging, cirkelt rond de personages en volgt hen op de voet tot het bitterzoete einde van de film.

Regisseur en acteurs

  • Hu Bo portait

    Hu Bo

    Director

  • Yu Zhang portrait

    Yu Zhang

    Yu Cheng

  • Yuchang Peng portrait

    Yuchang Peng

    Wei Bu

  • Wang Yu Wen portait

    Wang Yu Wen

    Huang Ling

  • Congxi Li portrait

    Congxi Li

    Wang Jin

  • Xiang Rong Dong portrait

    Xiang Rong Dong

    Dean

  • Guo Jing portrait

    Guo Jing

    Dean's Wife

  • Zhenghui Ling portrait

    Zhenghui Ling

    Li Kai

  • Xiaolong Zhang portrait

    Xiaolong Zhang

    Yu Shuai

  • Manzi Zhuyan portrait

    Manzi Zhuyan

    Cheng's Lover

Trailers

An Elephant Sitting Still

An Elephant Sitting Still streamen

An Elephant Sitting Still streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

An Elephant Sitting Still downloaden

Zin om An Elephant Sitting Still te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als An Elephant Sitting Still te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

An Elephant Sitting Still torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als An Elephant Sitting Still makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

An Elephant Sitting Still trailer

Wil je er zeker van zijn dat An Elephant Sitting Still jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.