Andrej Roebljov
%
83

Andrej Roebljov

Kijk Andrej Roebljov

Moeite met waar je nou Andrej Roebljov moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Vanaf 19-09-2019 te zien in de bioscoop.

Samenvatting

Voor zijn tweede film baseerde Tarkovski zich losjes op het leven van de 15de-eeuwse Russische meesterschilder Andrej Roebljov. Liever dan een biografie maakte hij een bespiegeling over het belang van de kunstenaar en het overleven van kunst. Groots opgezet historisch drama over het leven van de middeleeuwse iconenschilder Andrej Roebljov. Tarkovski en coscenarist Andrej Kontsjalovski geven een contemplatieve uiteenzetting over de taak van de kunstenaar in een door terreur geteisterde samenleving. In zijn streven een zuivere kunstvorm gestalte te geven, wenst meesterschilder Roebljov zich niet te compromitteren. Hij zwijgt. Later ontmoet hij een nar, wiens taalgebruik zich onttrekt aan de macht van de heersers. Daarvoor wordt deze gestraft. Tarkovski's visie op het samenvallen van personage en de wereld waarin deze zich bevindt, kwam met Andrej Roebljov tot een hoogtepunt. De sovjetcensuur toonde zich niet ongevoelig voor de implicaties van Tarkovski’s zwartwit- en kleurenproductie; de in 1966 voltooide CinemaScopefilm werd pas in 1971 vrijgegeven voor vertoning in de Sovjet-Unie.

Regisseur en acteurs

 • Andrei Tarkovsky portait

  Andrei Tarkovsky

  Director

 • Anatoliy Solonitsyn portait

  Anatoliy Solonitsyn

  Andrej Rubljow

 • Ivan Lapikov portait

  Ivan Lapikov

  Kirill

 • Nikolay Grinko portait

  Nikolay Grinko

  Danil Chorny

 • Nikolai Sergeyev portait

  Nikolai Sergeyev

  Theophanes

 • Irma Raush portait

  Irma Raush

  Durochka

 • Nikolay Burlyaev portait

  Nikolay Burlyaev

  Boriska

 • Yuriy Nazarov portait

  Yuriy Nazarov

  Großer Prinz/Sein Bruder

 • Mikhail Kononov portait

  Mikhail Kononov

  Foma

 • Yuriy Nikulin portait

  Yuriy Nikulin

  Pater Patrikey

 • Bolot Beyshenaliev portait

  Bolot Beyshenaliev

  Tatar Khan

 • Stepan Krylov portait

  Stepan Krylov

  Starshiy liteyshchik

 • B. Matysik portrait

  B. Matysik

  Pyotr

 • Anatoliy Obukhov portait

  Anatoliy Obukhov

  Aleksey, monakh

 • Aleksandr Titov portait

  Aleksandr Titov

  Stepan, liteyshchik

 • Vladimir Vasiliev portait

  Vladimir Vasiliev

  Monk

Andrej Roebljov

Wil je Andrej Roebljov kijken? Dat kan op verschillende manieren. Als je de movie uit 2019 online wilt kijken, kun je kiezen tussen streamen en downloaden. Beide opties hebben voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Andrej Roebljov streamen

Er zijn steeds meer opties om movies online te kijken. Streamen is misschien wel de populairste. Daarmee hoef je Andrej Roebljov niet eerst te downloaden, maar is het gewoon een kwestie van kijken en genieten. Als je voor het eerst een abonnement bij een streamingdienst neemt, betaal je de eerste maanden vaak helemaal niets. Zo kun je Andrej Roebljov zelfs gratis bekijken.

Andrej Roebljov downloaden

Wil je Andrej Roebljov ook zonder internetverbinding kunnen kijken? Dan is downloaden een goede optie. Er zijn verschillende aanbieders die je de mogelijkheid geven om movies voor een fijne prijs te downloaden. Zo bekijk je Andrej Roebljov overal. Of je nou in de bus, in een bos of op een berg zit.

Andrej Roebljov torrent

Vroeger was je voor het online bekijken van movies aangewezen op torrents. Bij een torrent van Andrej Roebljov is de kans groot dat je virussen of malware binnenhaalt. Met de legale alternatieven van tegenwoordig weet je zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt, dat er ondertiteling bij zit en dat je computer, tablet of smartphone niet besmet wordt. Ideaal!

Andrej Roebljov trailer

Op zoek naar een goede movie, maar weet je niet zeker of Andrej Roebljov de movie voor jou is? Bekijk eerst even de trailer! Wel overtuigd, maar wil je hem op een later moment bekijken? Zet hem op je watchlist, dan vind je hem heel makkelijk terug.