Ballon
%
90

Ballon

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Ballon

Moeite met waar je nou Ballon moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Ballon

Bekijk nog 23 bronnen

Weten in welke bioscopen Ballon draait?

Samenvatting

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken. Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: "Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was." Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Regisseur en acteurs

 • Michael Herbig portait

  Michael Herbig

  Director

 • Alicia von Rittberg portait

  Alicia von Rittberg

  Petra Wetzel

 • David Kross portait

  David Kross

  Günter Wetzel

 • Karoline Schuch portait

  Karoline Schuch

  Doris Strelzyk

 • Friedrich Mücke portait

  Friedrich Mücke

  Peter Strelzyk

 • Thomas Kretschmann portait

  Thomas Kretschmann

  Seidel

 • Jonas Holdenrieder portait

  Jonas Holdenrieder

  Frank Strelzyk

 • Ulrich Brandhoff portait

  Ulrich Brandhoff

  Tornow (Oberstleutnat)

 • Bernd Michael Lade portait

  Bernd Michael Lade

  Witzke (Oberst)

 • Kai Ivo Baulitz portait

  Kai Ivo Baulitz

  Strehle (Leutnant)

 • Bernd Stegemann portait

  Bernd Stegemann

  Werner Meissner (SED-Kreisleiter)

 • Peter Prager portait

  Peter Prager

  Günters Stiefvater

Trailers

Ballon

Benieuwd naar Ballon? Goed nieuws: de film draait op dit moment in de bioscoop. Met Film.nl weet je binnen no-time waar Ballon draait.

Ballon in de bioscoop

Ballon draait op dit moment in de bioscoop. Bij ons kun je heel gemakkelijk zien waar de film draait en hoe laat. Klaar om tickets te kopen? Druk op de knop, en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van de bioscoop. Daar kun je tickets kopen voor Ballon.

Ballon streamen

Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen. Maar zodra Ballon te streamen is, vind je een link op Film.nl. Weet je al zeker dat Ballon een must-see voor jou is? Dan kun hem heel makkelijk toevoegen aan je watchlist. Zo vind je de film met een paar drukken op de knop, en weet je het meteen als de film online te vinden is. Veel streamingdiensten kun je vrijblijvend uitproberen, dus als je wacht totdat de film online verschijnt, kun je Ballon zelfs gratis bekijken. Vind je zo’n streamingdienst toch wel erg lekker werken, dan is het afsluiten van een abonnement heel kinderspel.

Ballon torrent

Op zoek naar een torrent van Ballon? Hoeft niet! Er zijn tegenwoordig legio legale alternatieven. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar is ook veel veiliger. Op torrent-sites loopt je laptop, tablet of smartphone de kans besmet te raken met virussen. Kies je voor een legaal alternatief, dan kijk je Ballon zonder zorgen.

Ballon downloaden

Als Ballon binnenkort online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook als je geen toegang hebt tot internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en ondertiteling zit er standaard bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien toch handiger om de film te streamen.

Ballon trailer

Heb je zin in een avondje naar de bios, maar weet je niet zeker of Ballon de juiste film voor het moment is? Bekijk eerst even de trailer. Die helpt je bij het maken van de goede beslissing.