Ballon
%
90

Ballon

Kijk Ballon

Moeite met waar je nou Ballon moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Vanaf 18-07-2019 te zien in de bioscoop.

Samenvatting

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken. Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.” Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Regisseur en acteurs

 • Michael Herbig portait

  Michael Herbig

  Director

 • Alicia von Rittberg portait

  Alicia von Rittberg

  Petra Wetzel

 • David Kross portait

  David Kross

  Günter Wetzel

 • Karoline Schuch portait

  Karoline Schuch

  Doris Strelzyk

 • Friedrich Mücke portait

  Friedrich Mücke

  Peter Strelzyk

 • Thomas Kretschmann portait

  Thomas Kretschmann

  Seidel

 • Jonas Holdenrieder portait

  Jonas Holdenrieder

  Frank Strelzyk

 • Ulrich Brandhoff portait

  Ulrich Brandhoff

  Tornow (Oberstleutnat)

 • Bernd Michael Lade portait

  Bernd Michael Lade

  Witzke (Oberst)

 • Kai Ivo Baulitz portait

  Kai Ivo Baulitz

  Strehle (Leutnant)

 • Bernd Stegemann portait

  Bernd Stegemann

  Werner Meissner (SED-Kreisleiter)

 • Peter Prager portait

  Peter Prager

  Günters Stiefvater

Ballon

Veel gehoord over Ballon en wordt het tijd om er zelf eens aan te beginnen? Je kunt Ballon heel makkelijk online kijken. Geen gedoe, gewoon op de play-button rammen.

Ballon streamen

Wil je Ballon, de movie met Alicia von Rittberg, streamen? Dat is een fluitje van een cent. En het allermooiste? De meeste streamingdiensten kun je eerst een maand vrijblijvend uitproberen. Dus met een beetje geluk kun je Ballon zelfs gratis kijken.

Ballon downloaden

Steeds meer diensten geven je de mogelijkheid om movies te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je Ballon ook kijken als je geen toegang hebt tot internet. Soms kun je ook zelf kiezen in welke kwaliteit je een movie wilt downloaden. Bekijk van tevoren dus even hoeveel geheugen je nog overhebt. Hoge kwaliteit is leuk, maar niet altijd nodig. Zeker op het scherm van je telefoon ziet Ballon er ook geweldig uit op een lagere resolutie.

Ballon torrent

Op zoek naar een torrent van Ballon? Daar kleven flink wat nadelen aan. Torrents zijn niet alleen verboden, maar de torrentsites zijn vaak ook gevaarlijk voor je smartphone, tablet of laptop. Voor je het weet haal je niet favoriete movie binnen, maar een virus. En daarmee wordt een stuk lastiger om van Ballon te genieten. Gelukkig zijn er legio legale alternatieven om je favoriete movie te kijken. En het is nog veel makkelijker ook!

Ballon trailer

Aan movies is er bepaald geen gebrek. Te gek, maar dat maakt het ook lastig kiezen. Kijk daarom eerst even de trailer van Ballon. Dan weet je zeker of je jouw spaarzame uurtjes eraan moet besteden.