Ballon
%
90

Ballon

Bekijk de trailer

Kijk Ballon

Moeite met waar je nou Ballon moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Vanaf 18-07-2019 te zien in de bioscoop.

Samenvatting

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken. Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.” Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Regisseur en acteurs

 • Michael Herbig portait

  Michael Herbig

  Director

 • Alicia von Rittberg portait

  Alicia von Rittberg

  Petra Wetzel

 • David Kross portait

  David Kross

  Günter Wetzel

 • Karoline Schuch portait

  Karoline Schuch

  Doris Strelzyk

 • Friedrich Mücke portait

  Friedrich Mücke

  Peter Strelzyk

 • Thomas Kretschmann portait

  Thomas Kretschmann

  Seidel

 • Jonas Holdenrieder portait

  Jonas Holdenrieder

  Frank Strelzyk

 • Ulrich Brandhoff portait

  Ulrich Brandhoff

  Tornow (Oberstleutnat)

 • Bernd Michael Lade portait

  Bernd Michael Lade

  Witzke (Oberst)

 • Kai Ivo Baulitz portait

  Kai Ivo Baulitz

  Strehle (Leutnant)

 • Bernd Stegemann portait

  Bernd Stegemann

  Werner Meissner (SED-Kreisleiter)

 • Peter Prager portait

  Peter Prager

  Günters Stiefvater

Trailers

Ballon

Ballon streamen

Ballon streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

Ballon downloaden

Zin om Ballon te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als Ballon te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

Ballon torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als Ballon makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

Ballon trailer

Wil je er zeker van zijn dat Ballon jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.