Blinded by the Light

Blinded by the Light

Bekijk de trailer

Kijk Blinded by the Light

Moeite met waar je nou Blinded by the Light moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Vanaf 22-08-2019 te zien in de bioscoop.

Samenvatting

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Blinded by the Light is gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. De film is geregisseerd en geproduceerd door Chadha en geschreven door Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. De muziek en po√ętische songteksten zijn van Springsteen, die Chadha zijn zegen voor het maken van deze film gaf. De hoofdrollen worden gespeeld door Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Dean-Charles Chapman en Aaron Phagura. De regie is in handen van Gurinder Chadha en het scenario is geschreven door Sarfraz Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. De producenten zijn Jane Barclay, Chadha en Jamal Daniel. Paul Mayeda Berges, Hannah Leader, Tory Metzger, Tracy Nurse, Stephen Spence, Peter Touche en Renee Witt zijn de uitvoerend producenten. Tot het creatieve team achter de schermen behoren director of photography Ben Smithard, productieontwerper Nick Ellis, editor Justin Krish en kostuumontwerper Annie Hardinge. De originele filmmuziek is gecomponeerd door A.R. Rahman.

Regisseur en acteurs

 • Gurinder Chadha portait

  Gurinder Chadha

  Director

 • Viveik Kalra portait

  Viveik Kalra

  Actor

 • Nell Williams portrait

  Nell Williams

  Actor

 • Hayley Atwell portait

  Hayley Atwell

  Actor

 • Rob Brydon portait

  Rob Brydon

  Actor

Trailers

Blinded by the Light

Benieuwd naar Blinded by the Light? Een movie bekijken was nog nooit zo makkelijk. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je movies als Blinded by the Light kunt bekijken.

Blinded by the Light streamen

Wil je Blinded by the Light streamen? Dat is ontzettend makkelijk! Met een paar drukken op de knop bekijk je de movie met Kevin Spacey op je televisie, laptop, tablet of smartphone. De meeste streamingdiensten kun je de eerste maand geheel vrijblijvend uitproberen. Zo kun je Blinded by the Light gratis kijken. Ben je overtuigd? Het afsluiten van een abonnement is zo geregeld en kost je niet veel.

Blinded by the Light downloaden

movies als Blinded by the Light kun je vaak ook downloaden voor offline gebruik. Het voordeel daarvan is dat je de movie ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Zo kijk je zelfs in de Sahara naar Blinded by the Light. Ideaal! Meestal kun je kiezen voor een HD-versie of een SD-versie van Blinded by the Light. De HD-versie ziet er op een grote televisie mooier uit, maar de SD-versie neemt minder ruimte in beslag. Wel zo handig, als je smartphone al propvol zit.

Blinded by the Light torrent

Als je movies vroeger online wilde bekijken was je aangewezen op illegale torrent-sites. Die zijn niet alleen verboden, maar bevatten ook vaak virussen en malware. Je doet er dus verstandig aan om Blinded by the Light te kijken via legale alternatieven. Dan ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en hoef je niet bang te zijn voor troep.

Blinded by the Light trailer

Er zijn nog nooit zoveel movies uitgekomen als nu, dus soms is het lastig kiezen. Niet zeker of Blinded by the Light je volgende verslaving wordt? Kijk eerst even naar de trailer. Die helpt vaak bij het maken van je keuze!