Caligola
%
53

Caligola

Bekijk de trailer

Kijk Caligola

Moeite met waar je nou Caligola moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het volledige aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Caligula Caesar (Malcolm McDowell) wordt de nieuwe Romeinse keizer, nadat hij zijn oom Tiberius Caesar (Peter O’Toole) heeft vermoord. Caligula is een ambitieus en ijdel man, die niets of niemand ontziet in zijn waanzinnige honger naar aanzien en macht. Als leider van het Romeinse Rijk drijft Caligula de spot met de gevestigde orde. De staatszaken doet hij spottend en met minachting af. Zijn tijd brengt hij door met sadistische perversiteiten en seksorgiën, waaruit ook de minachting voor allen die hem omringen af te leiden is. Caligula houdt vooral van zichzelf en van zijn zuster Drusilla (Teresa Ann Savoy), met wie hij een incestueuze relatie heeft. Hij trouwt met de beruchtste prostituee van Rome, Caesonia (Helen Mirren), die hem een kind schenkt. Maar na de dood van Drusilla neemt de waanzin en het perverse gedrag van Caligula uitzinnige vormen aan. Hieruit blijkt ook zijn angst voor de dood en het doodgaan. Door zijn krankzinnige gedrag wensen steeds meer Romeinen zijn dood.

Regisseur en acteurs

 • Tinto Brass portait

  Tinto Brass

  Director

 • Malcolm McDowell portait

  Malcolm McDowell

  Caligula

 • Teresa Ann Savoy portait

  Teresa Ann Savoy

  Drusilla

 • Helen Mirren portait

  Helen Mirren

  Caesonia

 • Peter O'Toole portait

  Peter O'Toole

  Tiberius

 • John Gielgud portait

  John Gielgud

  Nerva

 • Paolo Bonacelli portait

  Paolo Bonacelli

  Senator Chaerea

 • Guido Mannari portrait

  Guido Mannari

  Macro

 • Giancarlo Badessi portrait

  Giancarlo Badessi

  Claudius

 • John Steiner portait

  John Steiner

  Longinus

 • Bruno Brive portrait

  Bruno Brive

  Gemellus

 • Anneka Di Lorenzo portait

  Anneka Di Lorenzo

  Messalina

Trailers

Caligola

Veel gehoord over Caligola en wordt het tijd om er zelf eens aan te beginnen? Je kunt Caligola heel makkelijk online kijken. Geen gedoe, gewoon op de play-button rammen.

Caligola streamen

Wil je Caligola, de movie met Malcolm McDowell, streamen? Dat is een fluitje van een cent. En het allermooiste? De meeste streamingdiensten kun je eerst een maand vrijblijvend uitproberen. Dus met een beetje geluk kun je Caligola zelfs gratis kijken.

Caligola downloaden

Steeds meer diensten geven je de mogelijkheid om movies te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je Caligola ook kijken als je geen toegang hebt tot internet. Soms kun je ook zelf kiezen in welke kwaliteit je een movie wilt downloaden. Bekijk van tevoren dus even hoeveel geheugen je nog overhebt. Hoge kwaliteit is leuk, maar niet altijd nodig. Zeker op het scherm van je telefoon ziet Caligola er ook geweldig uit op een lagere resolutie.

Caligola torrent

Op zoek naar een torrent van Caligola? Daar kleven flink wat nadelen aan. Torrents zijn niet alleen verboden, maar de torrentsites zijn vaak ook gevaarlijk voor je smartphone, tablet of laptop. Voor je het weet haal je niet favoriete movie binnen, maar een virus. En daarmee wordt een stuk lastiger om van Caligola te genieten. Gelukkig zijn er legio legale alternatieven om je favoriete movie te kijken. En het is nog veel makkelijker ook!

Caligola trailer

Aan movies is er bepaald geen gebrek. Te gek, maar dat maakt het ook lastig kiezen. Kijk daarom eerst even de trailer van Caligola. Dan weet je zeker of je jouw spaarzame uurtjes eraan moet besteden.