Centaur

Centaur

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Centaur

Moeite met waar je nou Centaur moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Centaur

Samenvatting

Zeven jaar geleden werd de Kirgizische regisseur Aktan Arym Kubat internationaal bekend met zijn film The Light Thief. Zijn nieuwste film heet Centaur, maar had evengoed The Horse Thief kunnen heten. De film gaat namelijk over een man die overal paarden steelt. Een paard hoort volgens hem niet op stal te staan, maar moet kunnen galopperen op de wijdse steppen. Conform een oud Kirgizisch spreekwoord: ‘Het paard is de vleugels van de mens’. Zoals de elektricien in The Light Thief stroom aftapt van de hoofdleiding om de armen van elektriciteit te voorzien, zo steelt Centaur paarden van corrupte, rijke mensen omdat paarden steeds duurder worden en voor het gewone volk niet meer zijn te betalen. Sociale rechtvaardigheid is zijn voornaamste drijfveer. Hij komt echter in de problemen als hij een paard steelt van zijn eigen broer Karabay. Karabay, die paarden in- en verkoopt als ordinair handelswaar, is de belichaming van het kwaad. Voor Centaur zijn mensen als Karabay verantwoordelijk voor het uiteenvallen van de eens zo sterke en hechte gemeenschap. Maar Centaur, die zo heet omdat iedereen zijn echte naam al lang is vergeten, is geen nationalist die terugverlangt naar het eenvoudige verleden. Zijn liefde voor paarden staat symbool voor de waardering van oude gewoonten en gebruiken. Maar Centaur gaat ook over een man die moeite heeft met zijn eigen plaats in de maatschappij en de veranderingen die plaatsvinden op sociaal, economisch, historisch en religieus gebied. Centaur is een universeel verhaal over een kleine, hechte gemeenschap op de drempel van ingrijpende, maatschappelijke veranderingen.

Regisseur en acteurs

 • Aktan Arym Kubat portrait

  Aktan Arym Kubat

  Director

 • Aktan Arym Kubat portrait

  Aktan Arym Kubat

  Centaur

 • Nurali Tursunkojoev portrait

  Nurali Tursunkojoev

  Nurberdi

 • Zarema Asanalieva portrait

  Zarema Asanalieva

  Maripa

 • Taalaikan Abazova portrait

  Taalaikan Abazova

  Sharapat

 • Ilim Kalmuratov portrait

  Ilim Kalmuratov

  Sadyr

 • Bolot Tentimyshov portrait

  Bolot Tentimyshov

  Karabay

 • Maksat Mamyrkanov portrait

  Maksat Mamyrkanov

  Teit

Trailers

Centaur

Benieuwd naar Centaur? Goed nieuws: de film draait op dit moment in de bioscoop. Met Film.nl weet je binnen no-time waar Centaur draait.

Centaur in de bioscoop

Centaur draait op dit moment in de bioscoop. Bij ons kun je heel gemakkelijk zien waar de film draait en hoe laat. Klaar om tickets te kopen? Druk op de knop, en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van de bioscoop. Daar kun je tickets kopen voor Centaur.

Centaur streamen

Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen. Maar zodra Centaur te streamen is, vind je een link op Film.nl. Weet je al zeker dat Centaur een must-see voor jou is? Dan kun hem heel makkelijk toevoegen aan je watchlist. Zo vind je de film met een paar drukken op de knop, en weet je het meteen als de film online te vinden is. Veel streamingdiensten kun je vrijblijvend uitproberen, dus als je wacht totdat de film online verschijnt, kun je Centaur zelfs gratis bekijken. Vind je zo’n streamingdienst toch wel erg lekker werken, dan is het afsluiten van een abonnement heel kinderspel.

Centaur torrent

Op zoek naar een torrent van Centaur? Hoeft niet! Er zijn tegenwoordig legio legale alternatieven. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar is ook veel veiliger. Op torrent-sites loopt je laptop, tablet of smartphone de kans besmet te raken met virussen. Kies je voor een legaal alternatief, dan kijk je Centaur zonder zorgen.

Centaur downloaden

Als Centaur binnenkort online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook als je geen toegang hebt tot internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en ondertiteling zit er standaard bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien toch handiger om de film te streamen.

Centaur trailer

Heb je zin in een avondje naar de bios, maar weet je niet zeker of Centaur de juiste film voor het moment is? Bekijk eerst even de trailer. Die helpt je bij het maken van de goede beslissing.