C'est déjà l'été
%
72

C'est déjà l'été

Kijk C'est déjà l'été

Moeite met waar je nou C'est déjà l'été moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

C’est déjà l’été is het verhaal van een gezin dat in Seraing leeft. Het gezin bestaat uit Jean (52), zijn dochter Marie (18) en zijn zoon Benjamin (14). Jean is ontslagen uit de staalfabriek van “Cockerill”, maar houdt dit uit schaamte verborgen voor zijn twee kinderen. Marie heeft een baby, de vader van het kind zit in de gevangenis. Benjamin zou eigenlijk naar school moeten, maar brengt zijn tijd liever door met vriendjes, brommers en nepwapens. De drie familieleden leven langs elkaar heen. Ze spreken elkaar alleen als ze de ander nodig hebben en zelfs dit lijken ze alleen te doen als ze er iets mee kunnen verdienen. Ze kunnen de slaap thuis niet vatten en zoeken buitenhuis naar manieren om te kunnen slapen of de verveling te verdrijven. Jean is rusteloos en vertrekt zonder thuis een boodschap achter te laten. Hij dwaalt wat met zijn bus rond op zoek naar warmte en een plek om uit te kunnen rusten. Hij komt uit in Rotterdam en zoekt daar zijn ex-vrouw Claire op, die daar een nieuw leven is begonnen. In haar schoot valt hij eindelijk in slaap. Een leraar van Benjamin doet een aantal pogingen om Benjamin op het rechte pad te krijgen. Dit doet de leraar onbaatzuchtig. iets waar Benjamin geen raad mee weet. Hij weet niet hoe hij met liefde om moet gaan, hij heeft het gevoel dat het hem zwakker maakt. “C’est déjà l’été” is naast het portret van een gezin, bovenal de wordingsgeschiedenis van een puber, wiens leven lijkt te ontsporen bij gebrek aan een normaal gezinsleven en die puur uit instinct terugvecht en zichzelf probeert te verheffen uit dit ellendige, schijnbaar bandeloze leven. De film is een mix van documentaire en fictie en kent geen ingewikkeld plot, net zo min als de “Serésiens” (inwoners van Seraing) volgens een vooropgezet plan lijken te leven. Je laadt je winkelwagen vol met bier, je zingt vrijdagavond een Johnny Hallydaylied in het karaoke café, je laadt jezelf vol met bier, je sleept je was de wasserette in, je krijgt ongewenst een kind, je slaat hem het ziekenhuis in, je rommelt maar wat aan, je overleeft. Dat leven gaan we tonen.

Regisseur en acteurs

 • Martijn Maria Smits portrait

  Martijn Maria Smits

  Director

 • Julie Anson portrait

  Julie Anson

  Marie Bournonville

 • Alain Bellot portait

  Alain Bellot

  Friend of Jean

 • Patrick Descamps portait

  Patrick Descamps

  Jean Bournonville

 • Simon Drahonnet portrait

  Simon Drahonnet

  Simon

 • Benjamin Willem portrait

  Benjamin Willem

  Benjamin Bournonville

C'est déjà l'été

Op zoek naar C'est déjà l'été? Je kunt de movie heel makkelijk online kijken, via streamingdiensten. Wij zetten de grootste voordelen van streaming voor je op een rijtje.

C'est déjà l'été streamen

Het streamen van movies als C'est déjà l'été heeft onze levens een stuk makkelijker gemaakt. Vroeger moesten we thuisblijven om onze favoriete movie te kunnen zien. En als je één keer een aflevering had gemist, was je meteen de pineut. Nu stream je movies als C'est déjà l'été waar en wanneer je maar wilt. En door de kennismakingsacties kun je de streamingdienst vaak eerst een maand uitproberen. Zo bekijk je C'est déjà l'été dus zelfs helemaal gratis. Raak je verslaafd aan het streamen? Geen probleem. Een abonnement afsluiten is heel makkelijk en kost je niet veel. Ideaal, toch?

C'est déjà l'été downloaden

Steeds meer streamingdiensten bieden je ook de mogelijkheid om movies als C'est déjà l'été te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je in de trein, de bus of het vliegtuig lekker doorgaan waar je gebleven was. Vaak kun je ook zelf kiezen in welk formaat je de movie wilt downloaden. Handig, want anders zit je smartphone of tablet binnen de kortste keren tot de nok vol.

C'est déjà l'été torrent

Er was een tijd dat het legale online movie-aanbod schaars was, waardoor je aangewezen was op illegale alternatieven als torrent-websites. Met de komst van de vele streamingdiensten is dat voorgoed voorbij. En dat is maar goed ook, want torrent-website zijn niet alleen illegaal, maar brengen vaak ook veel virussen met zich mee. Kies je voor een legale streaming-aanbieder, dan ben je verzekerd van de beste beeldkwaliteit en hoef je niet hoef je niet het hele internet over te struinen.

C'est déjà l'été trailer

Weet je nog niet zeker of C'est déjà l'été jouw movie is? Bekijk de trailer eens. Die vertelt je vaak een hoop.