C'est déjà l'été
%
72

C'est déjà l'été

Kijk C'est déjà l'été

Moeite met waar je nou C'est déjà l'été moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

C’est déjà l’été is het verhaal van een gezin dat in Seraing leeft. Het gezin bestaat uit Jean (52), zijn dochter Marie (18) en zijn zoon Benjamin (14). Jean is ontslagen uit de staalfabriek van “Cockerill”, maar houdt dit uit schaamte verborgen voor zijn twee kinderen. Marie heeft een baby, de vader van het kind zit in de gevangenis. Benjamin zou eigenlijk naar school moeten, maar brengt zijn tijd liever door met vriendjes, brommers en nepwapens. De drie familieleden leven langs elkaar heen. Ze spreken elkaar alleen als ze de ander nodig hebben en zelfs dit lijken ze alleen te doen als ze er iets mee kunnen verdienen. Ze kunnen de slaap thuis niet vatten en zoeken buitenhuis naar manieren om te kunnen slapen of de verveling te verdrijven. Jean is rusteloos en vertrekt zonder thuis een boodschap achter te laten. Hij dwaalt wat met zijn bus rond op zoek naar warmte en een plek om uit te kunnen rusten. Hij komt uit in Rotterdam en zoekt daar zijn ex-vrouw Claire op, die daar een nieuw leven is begonnen. In haar schoot valt hij eindelijk in slaap. Een leraar van Benjamin doet een aantal pogingen om Benjamin op het rechte pad te krijgen. Dit doet de leraar onbaatzuchtig. iets waar Benjamin geen raad mee weet. Hij weet niet hoe hij met liefde om moet gaan, hij heeft het gevoel dat het hem zwakker maakt. “C’est déjà l’été” is naast het portret van een gezin, bovenal de wordingsgeschiedenis van een puber, wiens leven lijkt te ontsporen bij gebrek aan een normaal gezinsleven en die puur uit instinct terugvecht en zichzelf probeert te verheffen uit dit ellendige, schijnbaar bandeloze leven. De film is een mix van documentaire en fictie en kent geen ingewikkeld plot, net zo min als de “Serésiens” (inwoners van Seraing) volgens een vooropgezet plan lijken te leven. Je laadt je winkelwagen vol met bier, je zingt vrijdagavond een Johnny Hallydaylied in het karaoke café, je laadt jezelf vol met bier, je sleept je was de wasserette in, je krijgt ongewenst een kind, je slaat hem het ziekenhuis in, je rommelt maar wat aan, je overleeft. Dat leven gaan we tonen.

Regisseur en acteurs

 • Martijn Maria Smits portrait

  Martijn Maria Smits

  Director

 • Julie Anson portrait

  Julie Anson

  Marie Bournonville

 • Alain Bellot portait

  Alain Bellot

  Friend of Jean

 • Patrick Descamps portait

  Patrick Descamps

  Jean Bournonville

 • Simon Drahonnet portrait

  Simon Drahonnet

  Simon

 • Benjamin Willem portrait

  Benjamin Willem

  Benjamin Bournonville

C'est déjà l'été

Wil je C'est déjà l'été kijken? De movie van Martijn Maria Smits uit 2010 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om C'est déjà l'été op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om C'est déjà l'été met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

C'est déjà l'été downloaden

Het downloaden van C'est déjà l'été is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je C'est déjà l'été ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

C'est déjà l'été streamen

Het streamen van C'est déjà l'été heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je C'est déjà l'été online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar C'est déjà l'été kijkt. Ideaal!

C'est déjà l'été torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van C'est déjà l'été. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

C'est déjà l'été trailer

Bekijk eerst even de trailer van C'est déjà l'été voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.