C'est déjà l'été
%
72

C'est déjà l'été

Kijk C'est déjà l'été

Moeite met waar je nou C'est déjà l'été moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

C’est déjà l’été is het verhaal van een gezin dat in Seraing leeft. Het gezin bestaat uit Jean (52), zijn dochter Marie (18) en zijn zoon Benjamin (14). Jean is ontslagen uit de staalfabriek van “Cockerill”, maar houdt dit uit schaamte verborgen voor zijn twee kinderen. Marie heeft een baby, de vader van het kind zit in de gevangenis. Benjamin zou eigenlijk naar school moeten, maar brengt zijn tijd liever door met vriendjes, brommers en nepwapens. De drie familieleden leven langs elkaar heen. Ze spreken elkaar alleen als ze de ander nodig hebben en zelfs dit lijken ze alleen te doen als ze er iets mee kunnen verdienen. Ze kunnen de slaap thuis niet vatten en zoeken buitenhuis naar manieren om te kunnen slapen of de verveling te verdrijven. Jean is rusteloos en vertrekt zonder thuis een boodschap achter te laten. Hij dwaalt wat met zijn bus rond op zoek naar warmte en een plek om uit te kunnen rusten. Hij komt uit in Rotterdam en zoekt daar zijn ex-vrouw Claire op, die daar een nieuw leven is begonnen. In haar schoot valt hij eindelijk in slaap. Een leraar van Benjamin doet een aantal pogingen om Benjamin op het rechte pad te krijgen. Dit doet de leraar onbaatzuchtig. iets waar Benjamin geen raad mee weet. Hij weet niet hoe hij met liefde om moet gaan, hij heeft het gevoel dat het hem zwakker maakt. “C’est déjà l’été” is naast het portret van een gezin, bovenal de wordingsgeschiedenis van een puber, wiens leven lijkt te ontsporen bij gebrek aan een normaal gezinsleven en die puur uit instinct terugvecht en zichzelf probeert te verheffen uit dit ellendige, schijnbaar bandeloze leven. De film is een mix van documentaire en fictie en kent geen ingewikkeld plot, net zo min als de “Serésiens” (inwoners van Seraing) volgens een vooropgezet plan lijken te leven. Je laadt je winkelwagen vol met bier, je zingt vrijdagavond een Johnny Hallydaylied in het karaoke café, je laadt jezelf vol met bier, je sleept je was de wasserette in, je krijgt ongewenst een kind, je slaat hem het ziekenhuis in, je rommelt maar wat aan, je overleeft. Dat leven gaan we tonen.

Regisseur en acteurs

 • Martijn Maria Smits portrait

  Martijn Maria Smits

  Director

 • Julie Anson portrait

  Julie Anson

  Marie Bournonville

 • Alain Bellot portait

  Alain Bellot

  Friend of Jean

 • Patrick Descamps portait

  Patrick Descamps

  Jean Bournonville

 • Simon Drahonnet portrait

  Simon Drahonnet

  Simon

 • Benjamin Willem portrait

  Benjamin Willem

  Benjamin Bournonville

C'est déjà l'été

C'est déjà l'été streamen

C'est déjà l'été streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

C'est déjà l'été downloaden

Zin om C'est déjà l'été te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als C'est déjà l'été te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

C'est déjà l'été torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als C'est déjà l'été makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

C'est déjà l'été trailer

Wil je er zeker van zijn dat C'est déjà l'été jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.