The Treasure
%
68

The Treasure

Bekijk de trailer

Kijk The Treasure

Moeite met waar je nou The Treasure moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Twee buren graven naar een schat in deze mix van onderkoelde humor en politieke parabel van de Roemeense New Wave-meester Corneliu Porumboiu. Costi is een bescheiden doorsnee man die een rustig, vredig leven leidt met zijn liefhebbende vrouw en kind. De huiselijke sereniteit wordt onverwacht verstoord als Costi's buurman Adrian, een werkloze literaire uitgever, aan hun deur komt met nieuws over een schat die begraven ligt in de tuin van zijn familielandhuis. Als Adrian voorstelt om de buit verdelen koopt Costi een metaaldetector gaat met Adrian op schattenjacht. Porumboiu (Police, Adjective, 12:08 East of Bucharest) weet op meesterlijke wijze zacht humanisme te verweven met slapstick comedy en zet zijn cast aan tot geweldig acteerwerk. Ze graven niet alleen in de grond maar duiken met elke laag dieper in hun persoonlijke geschiedenis en dat van hun land. In een lichte toon verbeeldt The Treasure het verlangen naar eenvoudige oplossingen voor grote economische problemen, waarmee de film zowel een heerlijk onderkoeld sprookje is, met verwijzingen naar Robin Hood, als een mooie parabel voor onze tijd, toepasselijk eindigend met Laibachs cover van de eighties hit Live Is Life. Winnaar van de "A Certain Talent Award" van het Cannes filmfestival.

Regisseur en acteurs

  • Corneliu Porumboiu portrait

    Corneliu Porumboiu

    Director

Trailers

The Treasure

Op zoek naar The Treasure? Je kunt de movie heel makkelijk online kijken, via streamingdiensten. Wij zetten de grootste voordelen van streaming voor je op een rijtje.

The Treasure streamen

Het streamen van movies als The Treasure heeft onze levens een stuk makkelijker gemaakt. Vroeger moesten we thuisblijven om onze favoriete movie te kunnen zien. En als je één keer een aflevering had gemist, was je meteen de pineut. Nu stream je movies als The Treasure waar en wanneer je maar wilt. En door de kennismakingsacties kun je de streamingdienst vaak eerst een maand uitproberen. Zo bekijk je The Treasure dus zelfs helemaal gratis. Raak je verslaafd aan het streamen? Geen probleem. Een abonnement afsluiten is heel makkelijk en kost je niet veel. Ideaal, toch?

The Treasure downloaden

Steeds meer streamingdiensten bieden je ook de mogelijkheid om movies als The Treasure te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je in de trein, de bus of het vliegtuig lekker doorgaan waar je gebleven was. Vaak kun je ook zelf kiezen in welk formaat je de movie wilt downloaden. Handig, want anders zit je smartphone of tablet binnen de kortste keren tot de nok vol.

The Treasure torrent

Er was een tijd dat het legale online movie-aanbod schaars was, waardoor je aangewezen was op illegale alternatieven als torrent-websites. Met de komst van de vele streamingdiensten is dat voorgoed voorbij. En dat is maar goed ook, want torrent-website zijn niet alleen illegaal, maar brengen vaak ook veel virussen met zich mee. Kies je voor een legale streaming-aanbieder, dan ben je verzekerd van de beste beeldkwaliteit en hoef je niet hoef je niet het hele internet over te struinen.

The Treasure trailer

Weet je nog niet zeker of The Treasure jouw movie is? Bekijk de trailer eens. Die vertelt je vaak een hoop.