De Achtste Dag

De Achtste Dag

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk De Achtste Dag

Moeite met waar je nou De Achtste Dag moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor De Achtste Dag

Samenvatting

In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABN AMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Vandaag, op ‘de achtste dag’, delen ze hun diepste inzichten, frustraties en angsten over de crisis. Hoe ging het eraan toe in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later?  “Het was zo groot, zo zwart, zo onbekend, ik wilde wegblijven daarvan.” Oud-minister Bos is duidelijk over zijn angsten voor de grote onbekende crisis die hard op de deur klopte.
Samen met andere Europese politici en toezichthouders stopte hij op kosten van de belastingbetaler honderden miljarden in het redden van banken, om te voorkomen dat de hele boel echt in elkaar klapte. Hoe ging dat nou echt? Hoe neem je een beslissing om miljarden te stoppen in een bank waarvan je niets weet? De Achtste Dag neemt je mee naar de zeven spannendste dagen van 2008.  Van overstroomde badkamers met jengelende kinderen naar hazenslaapjes op zeventiende-eeuwse bankjes en tapijten. Van comfortabele auto-achterbanken tot oude regeringsvliegtuigen en broeierige kamers. Het redden van een bank gaat je niet in koude kleren zitten, laat staan als de val van die ene bank de ondergang van het hele Europese financiële systeem in gang zou kunnen zetten. Geen banken en geen geld, nergens meer kunnen pinnen, geen eten meer in de supermarkten en geen benzine bij de pomp. Een film over een burenstrijd tussen België en Nederland, die uit de hand dreigt te lopen door conflicterende karakters en cultuurverschillen. De botheid – door Nout Wellink oprechte arrogantie genoemd – van de Nederlanders, botst hard met de flegmatieke houding van de Belgen. En dat in een week waarin elke beslissing om een bank wel of niet te redden, waar dan ook in Europa, alsnog het wankele evenwicht voorgoed dreigde te verstoren. En nu? Gaat het echt weer zo goed als we denken? Kunnen we rustig gaan slapen? Dat is nog maar de vraag, aldus Bos en Trichet. “Een van de grootste redenen van de crisis waren de hoge schulden. Nu zijn ze nog hoger dan in 2008. De risico’s op een grote crisis zijn nu misschien nog wel groter dan voor 2008.” Met Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Jean Claude Trichet, Mervyn King, Yves Leterme, Didier Reynders en Nout Wellink.

Regisseur en acteurs

 • Yan Ting Yuen portrait

  Yan Ting Yuen

  Director

 • Robert Kosters portrait

  Robert Kosters

  Director

 • Jan Peter Balkenende portrait

  Jan Peter Balkenende

  Actor

 • Wouter Bos portrait

  Wouter Bos

  Actor

 • Jean Claude Trichet portrait

  Jean Claude Trichet

  Actor

 • Mervyn King portrait

  Mervyn King

  Actor

 • Yves Leterme portrait

  Yves Leterme

  Actor

 • Nout Welling portrait

  Nout Welling

  Actor

 • Didier Reynders portrait

  Didier Reynders

  Actor

Trailers

De Achtste Dag

Benieuwd naar De Achtste Dag? Goed nieuws: de film draait op dit moment in de bioscoop. Met Film.nl weet je binnen no-time waar De Achtste Dag draait.

De Achtste Dag in de bioscoop

De Achtste Dag draait op dit moment in de bioscoop. Bij ons kun je heel gemakkelijk zien waar de film draait en hoe laat. Klaar om tickets te kopen? Druk op de knop, en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van de bioscoop. Daar kun je tickets kopen voor De Achtste Dag.

De Achtste Dag streamen

Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen. Maar zodra De Achtste Dag te streamen is, vind je een link op Film.nl. Weet je al zeker dat De Achtste Dag een must-see voor jou is? Dan kun hem heel makkelijk toevoegen aan je watchlist. Zo vind je de film met een paar drukken op de knop, en weet je het meteen als de film online te vinden is. Veel streamingdiensten kun je vrijblijvend uitproberen, dus als je wacht totdat de film online verschijnt, kun je De Achtste Dag zelfs gratis bekijken. Vind je zo’n streamingdienst toch wel erg lekker werken, dan is het afsluiten van een abonnement heel kinderspel.

De Achtste Dag torrent

Op zoek naar een torrent van De Achtste Dag? Hoeft niet! Er zijn tegenwoordig legio legale alternatieven. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar is ook veel veiliger. Op torrent-sites loopt je laptop, tablet of smartphone de kans besmet te raken met virussen. Kies je voor een legaal alternatief, dan kijk je De Achtste Dag zonder zorgen.

De Achtste Dag downloaden

Als De Achtste Dag binnenkort online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook als je geen toegang hebt tot internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en ondertiteling zit er standaard bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien toch handiger om de film te streamen.

De Achtste Dag trailer

Heb je zin in een avondje naar de bios, maar weet je niet zeker of De Achtste Dag de juiste film voor het moment is? Bekijk eerst even de trailer. Die helpt je bij het maken van de goede beslissing.