De Achtste Dag

De Achtste Dag

Bekijk de trailer

Kijk De Achtste Dag

Moeite met waar je nou De Achtste Dag moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABN AMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Vandaag, op ‘de achtste dag’, delen ze hun diepste inzichten, frustraties en angsten over de crisis. Hoe ging het eraan toe in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later?  “Het was zo groot, zo zwart, zo onbekend, ik wilde wegblijven daarvan.” Oud-minister Bos is duidelijk over zijn angsten voor de grote onbekende crisis die hard op de deur klopte.
Samen met andere Europese politici en toezichthouders stopte hij op kosten van de belastingbetaler honderden miljarden in het redden van banken, om te voorkomen dat de hele boel echt in elkaar klapte. Hoe ging dat nou echt? Hoe neem je een beslissing om miljarden te stoppen in een bank waarvan je niets weet? De Achtste Dag neemt je mee naar de zeven spannendste dagen van 2008.  Van overstroomde badkamers met jengelende kinderen naar hazenslaapjes op zeventiende-eeuwse bankjes en tapijten. Van comfortabele auto-achterbanken tot oude regeringsvliegtuigen en broeierige kamers. Het redden van een bank gaat je niet in koude kleren zitten, laat staan als de val van die ene bank de ondergang van het hele Europese financiële systeem in gang zou kunnen zetten. Geen banken en geen geld, nergens meer kunnen pinnen, geen eten meer in de supermarkten en geen benzine bij de pomp. Een film over een burenstrijd tussen België en Nederland, die uit de hand dreigt te lopen door conflicterende karakters en cultuurverschillen. De botheid – door Nout Wellink oprechte arrogantie genoemd – van de Nederlanders, botst hard met de flegmatieke houding van de Belgen. En dat in een week waarin elke beslissing om een bank wel of niet te redden, waar dan ook in Europa, alsnog het wankele evenwicht voorgoed dreigde te verstoren. En nu? Gaat het echt weer zo goed als we denken? Kunnen we rustig gaan slapen? Dat is nog maar de vraag, aldus Bos en Trichet. “Een van de grootste redenen van de crisis waren de hoge schulden. Nu zijn ze nog hoger dan in 2008. De risico’s op een grote crisis zijn nu misschien nog wel groter dan voor 2008.” Met Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Jean Claude Trichet, Mervyn King, Yves Leterme, Didier Reynders en Nout Wellink.

Regisseur en acteurs

 • Yan Ting Yuen portrait

  Yan Ting Yuen

  Director

 • Robert Kosters portrait

  Robert Kosters

  Director

 • Jan Peter Balkenende portrait

  Jan Peter Balkenende

  Actor

 • Wouter Bos portrait

  Wouter Bos

  Actor

 • Jean Claude Trichet portrait

  Jean Claude Trichet

  Actor

 • Mervyn King portrait

  Mervyn King

  Actor

 • Yves Leterme portrait

  Yves Leterme

  Actor

 • Nout Welling portrait

  Nout Welling

  Actor

 • Didier Reynders portrait

  Didier Reynders

  Actor

Trailers

De Achtste Dag

Wil je De Achtste Dag kijken? De movie van Yan Ting Yuen uit 2018 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om De Achtste Dag op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om De Achtste Dag met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

De Achtste Dag downloaden

Het downloaden van De Achtste Dag is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je De Achtste Dag ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

De Achtste Dag streamen

Het streamen van De Achtste Dag heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je De Achtste Dag online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar De Achtste Dag kijkt. Ideaal!

De Achtste Dag torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van De Achtste Dag. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

De Achtste Dag trailer

Bekijk eerst even de trailer van De Achtste Dag voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.