DocuLab Suriname

DocuLab Suriname

Kijk DocuLab Suriname

Moeite met waar je nou DocuLab Suriname moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Suriname heeft een rijke historie en kent vele culturen met een grote eigenheid. De diversiteit van Suriname is een vaak aangehaalde kwaliteit. Veel van wat zich heeft afgespeeld en zich nog afspeelt en ontwikkelt, is verborgen voor grote delen van onze gemeenschap. Dit kan tot leven worden gebracht op het grote witte doek of op de intiemere tv in huiselijke kring. Doculab '8 voor 40' is geïnitieerd ter gelegenheid van 40 jaar Onafhankelijkheid waarbij voor elk jubileum jaar een documentaire gemaakt zou worden. Het doel van dit initiatief is een documentaire cultuur voor het vertellen van eigen verhalen, te stimuleren in Suriname. Surinaamse aankomende filmmakers zijn uitgedaagd en aangespoord om een projectplan in te dienen dat - op een beeldende, boeiende en aansprekende wijze - een voor hen belangrijke vertelling tot een levend beeld maakt. 26 mensen hebben zich geregistreerd en 20 personen hebben daadwerkelijk een plan ingediend. Het project is in 3 fasen uitgevoerd. In 2015 is begonnen met 8 geselecteerde filmmakers die onder begeleiding van 3 coaches van de Nederlandse Filmacademie hun filmplan hebben ontwikkeld. Het traject duurde 7 maanden en de keuze van het onderwerp was geheel vrij, met de beperking dat het wel een Surinaams onderwerp moest zijn. Tijdens deze sessies werden het concept, de logistiek, het verhaal, de thematiek en de productionele opzet uitgebreid behandeld. In de tweede fase vonden de opnames plaats van 6 gerealiseerde filmplannen. Het hele land is doorkruist: van Albina tot Nickerie en van de kust tot de boven Cottica en het boven Suriname gebied. Dit gebeurde onder coaching van een ervaren Coach/ Producent. In de derde fase heeft de editing plaats gevonden in een masterclass met 5 Surinaamse editors, onder coaching van een docent editing van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Alle coaches beperkten zich tot cinematografische en technische bijstand. De verhalen bleven van de makers. De volgende 6 documentaires zijn gerealiseerd met een volledig ervaren Surinaamse crew: 1. Ananta Khemradj - Je kan toch lezen... (48.12') 2. Ginny Roos - I Am a Village (37.14') 3. Kenrich Cairo - Hidden World (31.13') 4. Nancy de Randamie - The Sea Washes over Me (52.14') 5. Rosita Leeflang - Kownu Oloisi Lasi (34.13') 6. Tessa Leuwsha - Frits de Gids (56.47') De documentaires leveren een mooie inkijk in het Suriname van nu. Ze gaan over cultuur, muziek, het binnenland, de stad, onze geschiedenis en het milieu. Ze zijn mooi, intens en ons land is in alle zes verhalen prachtig in beeld gebracht. De documentaires zijn inmiddels in première gegaan in TBL Cinemas in december 2018 en waren daarna enkele weken opgenomen in de reguliere programmering van TBL Cinemas.

Regisseur en acteurs

 • Ananta Khemradj portrait

  Ananta Khemradj

  Director

 • Ginny Roos portrait

  Ginny Roos

  Director

 • Kenrich Cairo portrait

  Kenrich Cairo

  Director

 • Nancy de Randamie portrait

  Nancy de Randamie

  Director

 • Rosita Leeflang portrait

  Rosita Leeflang

  Director

 • Tessa Leuwsha portrait

  Tessa Leuwsha

  Director

DocuLab Suriname

Op zoek naar DocuLab Suriname? Je kunt de movie heel makkelijk online kijken, via streamingdiensten. Wij zetten de grootste voordelen van streaming voor je op een rijtje.

DocuLab Suriname streamen

Het streamen van movies als DocuLab Suriname heeft onze levens een stuk makkelijker gemaakt. Vroeger moesten we thuisblijven om onze favoriete movie te kunnen zien. En als je één keer een aflevering had gemist, was je meteen de pineut. Nu stream je movies als DocuLab Suriname waar en wanneer je maar wilt. En door de kennismakingsacties kun je de streamingdienst vaak eerst een maand uitproberen. Zo bekijk je DocuLab Suriname dus zelfs helemaal gratis. Raak je verslaafd aan het streamen? Geen probleem. Een abonnement afsluiten is heel makkelijk en kost je niet veel. Ideaal, toch?

DocuLab Suriname downloaden

Steeds meer streamingdiensten bieden je ook de mogelijkheid om movies als DocuLab Suriname te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je in de trein, de bus of het vliegtuig lekker doorgaan waar je gebleven was. Vaak kun je ook zelf kiezen in welk formaat je de movie wilt downloaden. Handig, want anders zit je smartphone of tablet binnen de kortste keren tot de nok vol.

DocuLab Suriname torrent

Er was een tijd dat het legale online movie-aanbod schaars was, waardoor je aangewezen was op illegale alternatieven als torrent-websites. Met de komst van de vele streamingdiensten is dat voorgoed voorbij. En dat is maar goed ook, want torrent-website zijn niet alleen illegaal, maar brengen vaak ook veel virussen met zich mee. Kies je voor een legale streaming-aanbieder, dan ben je verzekerd van de beste beeldkwaliteit en hoef je niet hoef je niet het hele internet over te struinen.

DocuLab Suriname trailer

Weet je nog niet zeker of DocuLab Suriname jouw movie is? Bekijk de trailer eens. Die vertelt je vaak een hoop.