DocuLab Suriname

DocuLab Suriname

Nu kijken

Kijk DocuLab Suriname

Moeite met waar je nou DocuLab Suriname moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor DocuLab Suriname

Samenvatting

Suriname heeft een rijke historie en kent vele culturen met een grote eigenheid. De diversiteit van Suriname is een vaak aangehaalde kwaliteit. Veel van wat zich heeft afgespeeld en zich nog afspeelt en ontwikkelt, is verborgen voor grote delen van onze gemeenschap. Dit kan tot leven worden gebracht op het grote witte doek of op de intiemere tv in huiselijke kring. Doculab '8 voor 40' is geïnitieerd ter gelegenheid van 40 jaar Onafhankelijkheid waarbij voor elk jubileum jaar een documentaire gemaakt zou worden. Het doel van dit initiatief is een documentaire cultuur voor het vertellen van eigen verhalen, te stimuleren in Suriname. Surinaamse aankomende filmmakers zijn uitgedaagd en aangespoord om een projectplan in te dienen dat - op een beeldende, boeiende en aansprekende wijze - een voor hen belangrijke vertelling tot een levend beeld maakt. 26 mensen hebben zich geregistreerd en 20 personen hebben daadwerkelijk een plan ingediend. Het project is in 3 fasen uitgevoerd. In 2015 is begonnen met 8 geselecteerde filmmakers die onder begeleiding van 3 coaches van de Nederlandse Filmacademie hun filmplan hebben ontwikkeld. Het traject duurde 7 maanden en de keuze van het onderwerp was geheel vrij, met de beperking dat het wel een Surinaams onderwerp moest zijn. Tijdens deze sessies werden het concept, de logistiek, het verhaal, de thematiek en de productionele opzet uitgebreid behandeld. In de tweede fase vonden de opnames plaats van 6 gerealiseerde filmplannen. Het hele land is doorkruist: van Albina tot Nickerie en van de kust tot de boven Cottica en het boven Suriname gebied. Dit gebeurde onder coaching van een ervaren Coach/ Producent. In de derde fase heeft de editing plaats gevonden in een masterclass met 5 Surinaamse editors, onder coaching van een docent editing van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Alle coaches beperkten zich tot cinematografische en technische bijstand. De verhalen bleven van de makers. De volgende 6 documentaires zijn gerealiseerd met een volledig ervaren Surinaamse crew: 1. Ananta Khemradj - Je kan toch lezen... (48.12') 2. Ginny Roos - I Am a Village (37.14') 3. Kenrich Cairo - Hidden World (31.13') 4. Nancy de Randamie - The Sea Washes over Me (52.14') 5. Rosita Leeflang - Kownu Oloisi Lasi (34.13') 6. Tessa Leuwsha - Frits de Gids (56.47') De documentaires leveren een mooie inkijk in het Suriname van nu. Ze gaan over cultuur, muziek, het binnenland, de stad, onze geschiedenis en het milieu. Ze zijn mooi, intens en ons land is in alle zes verhalen prachtig in beeld gebracht. De documentaires zijn inmiddels in première gegaan in TBL Cinemas in december 2018 en waren daarna enkele weken opgenomen in de reguliere programmering van TBL Cinemas.

Regisseur en acteurs

 • Ananta Khemradj portrait

  Ananta Khemradj

  Director

 • Ginny Roos portrait

  Ginny Roos

  Director

 • Kenrich Cairo portrait

  Kenrich Cairo

  Director

 • Nancy de Randamie portrait

  Nancy de Randamie

  Director

 • Rosita Leeflang portrait

  Rosita Leeflang

  Director

 • Tessa Leuwsha portrait

  Tessa Leuwsha

  Director

DocuLab Suriname

Benieuwd naar DocuLab Suriname? Goed nieuws: de film draait op dit moment in de bioscoop. Met Film.nl weet je binnen no-time waar DocuLab Suriname draait.

DocuLab Suriname in de bioscoop

DocuLab Suriname draait op dit moment in de bioscoop. Bij ons kun je heel gemakkelijk zien waar de film draait en hoe laat. Klaar om tickets te kopen? Druk op de knop, en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van de bioscoop. Daar kun je tickets kopen voor DocuLab Suriname.

DocuLab Suriname streamen

Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen. Maar zodra DocuLab Suriname te streamen is, vind je een link op Film.nl. Weet je al zeker dat DocuLab Suriname een must-see voor jou is? Dan kun hem heel makkelijk toevoegen aan je watchlist. Zo vind je de film met een paar drukken op de knop, en weet je het meteen als de film online te vinden is. Veel streamingdiensten kun je vrijblijvend uitproberen, dus als je wacht totdat de film online verschijnt, kun je DocuLab Suriname zelfs gratis bekijken. Vind je zo’n streamingdienst toch wel erg lekker werken, dan is het afsluiten van een abonnement heel kinderspel.

DocuLab Suriname torrent

Op zoek naar een torrent van DocuLab Suriname? Hoeft niet! Er zijn tegenwoordig legio legale alternatieven. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar is ook veel veiliger. Op torrent-sites loopt je laptop, tablet of smartphone de kans besmet te raken met virussen. Kies je voor een legaal alternatief, dan kijk je DocuLab Suriname zonder zorgen.

DocuLab Suriname downloaden

Als DocuLab Suriname binnenkort online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook als je geen toegang hebt tot internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en ondertiteling zit er standaard bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien toch handiger om de film te streamen.

DocuLab Suriname trailer

Heb je zin in een avondje naar de bios, maar weet je niet zeker of DocuLab Suriname de juiste film voor het moment is? Bekijk eerst even de trailer. Die helpt je bij het maken van de goede beslissing.