Dovlatov
%
74

Dovlatov

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Dovlatov

Moeite met waar je nou Dovlatov moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Dovlatov

Samenvatting

Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scènes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen. Zijn briljante ironische teksten waren verboden in de Sovjet-Unie onder Brezjnev. Het tragikomische portret van rebellie en aanpassing toont ook een tijdperk van destructieve stagnatie. Nu te zien in Nederland in het Previously Unreleased-programma. Leningrad, november 1971. De stad is gehuld in mist. Opnieuw wordt een verjaardag van de revolutie gevierd, maar het land kent geen vooruitgang - politiek, economisch of cultureel. Sergei ervaart deze stagnatie ook in zijn eigen leven. De manuscripten van de jonge schrijver worden regelmatig afgewezen door de officiële media; er is geen plek voor zijn eigenwijze kijk op de dingen en de mensen. Ook zijn vriend Joseph Brodsky, Sergei is echter vastbesloten om een normaal leven te leiden met zijn vrouw Lena en dochter Katja. Hij wil schrijven over wat hij om zich heen ziet: over de arbeiders op de scheepswerven of de bouw van de metro, waar op een dag de lichamen van dertig kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedood, worden blootgelegd. Aleksei German Jr. (Moskou, 1976) studeerde hij aan het Gerasimov Institute of Cinematography (VGIK). Zijn speelfilmdebuut The Last Train won de Luigi de Laurentiis Special Mention Award op het filmfestival van Venetië in 2003. Zijn derde film Paper Soldier (2008) was ook te zien in Venetië, waar hij onder andere de Zilveren Leeuw voor Beste Regie won. Under Electric Clouds werd geselecteerd voor de competitie van Berlijn in 2015. Dovlatov was te zien in de competitie van Berlijn vorig jaar waarna German Jr's vrouw Elena, productiondesigner en kostuumontwerper, er een Zilveren Beer voor Outstanding Artistic Contribution mocht ophalen. Previously Unreleased Deze zomer besteedt Eye aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased is deze zomer acht van deze films te zien. Journalisten van de Filmkrant leiden de premièrevoorstellingen in. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Guy Maddin, Corneliu Porumboiu, Bi Gan, Aleksei German Jr., Roberto Minervini en Domingo Sotomayor op het programma.

Regisseur en acteurs

 • Alexey German Jr. portait

  Alexey German Jr.

  Director

 • Milan Marić portait

  Milan Marić

  Sergei Dovlatov

 • Danila Kozlovsky portait

  Danila Kozlovsky

  David

 • Helena Sujecka portait

  Helena Sujecka

  Elena Dovlatova

 • Anton Shagin portait

  Anton Shagin

  Anton Kuznetsov

 • Svetlana Khodchenkova portait

  Svetlana Khodchenkova

  Dovlatov friend

 • Elena Lyadova portait

  Elena Lyadova

  young editor

 • Alexandra Cherkasova portait

  Alexandra Cherkasova

  guest at Semen's dacha

 • Igor Korovin portait

  Igor Korovin

  Dovlatov friend

 • Arthur Beschastny portait

  Arthur Beschastny

  Joseph Brodsky

Trailers

Dovlatov

Benieuwd naar Dovlatov? Goed nieuws: de film draait op dit moment in de bioscoop. Met Film.nl weet je binnen no-time waar Dovlatov draait.

Dovlatov in de bioscoop

Dovlatov draait op dit moment in de bioscoop. Bij ons kun je heel gemakkelijk zien waar de film draait en hoe laat. Klaar om tickets te kopen? Druk op de knop, en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van de bioscoop. Daar kun je tickets kopen voor Dovlatov.

Dovlatov streamen

Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen. Maar zodra Dovlatov te streamen is, vind je een link op Film.nl. Weet je al zeker dat Dovlatov een must-see voor jou is? Dan kun hem heel makkelijk toevoegen aan je watchlist. Zo vind je de film met een paar drukken op de knop, en weet je het meteen als de film online te vinden is. Veel streamingdiensten kun je vrijblijvend uitproberen, dus als je wacht totdat de film online verschijnt, kun je Dovlatov zelfs gratis bekijken. Vind je zo’n streamingdienst toch wel erg lekker werken, dan is het afsluiten van een abonnement heel kinderspel.

Dovlatov torrent

Op zoek naar een torrent van Dovlatov? Hoeft niet! Er zijn tegenwoordig legio legale alternatieven. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar is ook veel veiliger. Op torrent-sites loopt je laptop, tablet of smartphone de kans besmet te raken met virussen. Kies je voor een legaal alternatief, dan kijk je Dovlatov zonder zorgen.

Dovlatov downloaden

Als Dovlatov binnenkort online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook als je geen toegang hebt tot internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en ondertiteling zit er standaard bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien toch handiger om de film te streamen.

Dovlatov trailer

Heb je zin in een avondje naar de bios, maar weet je niet zeker of Dovlatov de juiste film voor het moment is? Bekijk eerst even de trailer. Die helpt je bij het maken van de goede beslissing.