Grande Hotel
%
73

Grande Hotel

Nu kijken

Kijk Grande Hotel

Moeite met waar je nou Grande Hotel moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Grande Hotel

Samenvatting

In de jaren vijftig verrees een groots Grande Hotel in Beira in de toenmalige Portugese kolonie Mozambique, als ware het aan de Côte d´Azur. Gedoemd van het begin, is het inmiddels totaal gestript van alles van waarde: een portret van een skelet en van een aantal van de 3500 huidige bewoners. Ooit was het een vijfsterrenhotel, met 110 ruim bemeten kamers, een olympisch zwembad en een luxe restaurant. Het als een golvende suikertaart ontworpen Grande Hotel, gelegen in Beira aan de kust van Mozambique, stond met al zijn pracht en praal symbool voor de hoogmoed van het kolonialisme. Tegenwoordig is het een grauwe ruïne. Meer dan 3500 Mozambikanen hebben hun toevlucht gevonden tussen de brede gangen en imposante trappenhuizen. Alles wat van waarde was in het gebouw, is gesloopt en verkocht; alleen het betonnen karkas staat nog overeind. Zonder water of elektriciteit maken de bewoners er het beste van. Kleine bedrijfjes bloeien er op, maar er is ook geweld en gevaar. Lotte Stoops portretteerde enkele van de huidige bewoners van het Grande Hotel en bezocht in Portugal een vroegere gast, die nog altijd terugverlangt naar haar tijd in Mozambique. Een schrijnend, maar ook fascinerend en visueel indrukwekkend relaas van een droom die gedoemd was een nachtmerrie te worden.

Regisseur en acteurs

  • Lotte Stoops portrait

    Lotte Stoops

    Director

Grande Hotel

Wil je Grande Hotel kijken? De movie van Lotte Stoops uit 2011 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Grande Hotel op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Grande Hotel met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Grande Hotel downloaden

Het downloaden van Grande Hotel is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Grande Hotel ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Grande Hotel streamen

Het streamen van Grande Hotel heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Grande Hotel online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Grande Hotel kijkt. Ideaal!

Grande Hotel torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Grande Hotel. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Grande Hotel trailer

Bekijk eerst even de trailer van Grande Hotel voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.