Hemel
%
57

Hemel

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Hemel

Moeite met waar je nou Hemel moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Hemel

Bekijk nog 1 bron

Samenvatting

Hemel volgt in acht episodes een jonge vrouw (Hemel) op haar weg naar volwassenheid. Niet uit vrije wil, ze verlangt er niet naar om volwassen te zijn. Ze verzet zich er ook niet tegen. Niet bewust tenminste. Het is meer een natuurwet die zich voltrekt, ze voelt zich niet echt een deel van dat onvermijdelijke proces. Wat ze veel meer voelt, is een toestand van in between zijn. Hemel verkeert in between alles. Hemel is opgegroeid met haar vader (Gijs). Een aimabele man die zijn leven zonder veel moeite onder controle heeft. Een levensgenieter van nature. Altijd op zoek naar ware schoonheid, vandaar zijn beroep: veilingmeester. Gijs houdt ook van vrouwen en heeft vaak vriendinnen. Hij is eerlijk en trouw zolang de verhouding duurt en belooft niet meer dan hij geven kan. En dat was nooit alles, want het belangrijkste in zijn leven is Hemel. Hemel weet dat haar moeder kort na haar geboorte stierf, maar niet dat ze zelfmoord pleegde. Ze draagt het gemis met zich mee zonder zich dat bewust te zijn, de herinnering aan haar moeder is alleen aanwezig in de ongewone naam die ze van haar meekreeg. Met Gijs leeft ze in een soort symbiotische relatie. Niemand kon ooit tussen hen komen. Ook of juist die vriendinnen niet. Dat die intimiteit op een grens balanceert, voelen ze zelf niet zo. Gijs niet omdat het zijn blinde vlek is. En Hemel heeft nooit anders gekend. Ze kan zich geen leven voorstellen zonder Gijs. En ook niet met een ander. Hemel weet niet waarom ze zo grillig is. Wisselend introvert en extravert. In ‘de liefde’ – beter: op seksueel gebied - is haar gedrag provocerend en soms ronduit grensoverschrijdend, in woord en in daad. Ze versiert mannen als spel, test met hen als het ware haar krachten. Hoe ver ze kan gaan. Maar ze blijft in control: zij kiest en bepaalt de regels, niet de ander. Tenminste, dat gelooft ze zelf. Door andere ogen lijkt haar gedrag eerder destructief. Want ook als dat tot onbeheersbaar gevaarlijke situaties leidt, stopt ze niet. Gekwetst worden, lichamelijk en emotioneel, hoort erbij. Bij Gijs lijkt Hemel soms ouder, soms jonger dan ze is. Ze pendelt tussen de rol van kind en partner, maar weet niet hoe van zichzelf te zijn. Ze voelt dat ze een richting moet vinden, maar beseft niet welke kracht haar gevangen houdt. In de seksuele ontmoetingen met al die mannen vindt ze niet de intimiteit waar ze hartstochtelijk naar verlangt: een intimiteit als die met Gijs. En de intimiteit met Gijs kan niet voeren naar de seksualiteit waar ze aan toe is. Dan, op het moment dat ze Gijs denkt te verliezen, wordt Hemel voor het eerst verliefd op een ander dan Gijs. Die verliefdheid op een oudere man zal haar via een omweg terugvoeren naar Gijs. Maar nu naar Gijs als vader. Zo voert de film ons tot precies dat punt in haar leven waar Hemel het duwtje krijgt dat nodig is om zich los te maken uit haar geschiedenis.

Regisseur en acteurs

 • Sacha Polak portrait

  Sacha Polak

  Director

 • Hannah Hoekstra portait

  Hannah Hoekstra

  Hemel

 • Hans Dagelet portait

  Hans Dagelet

  Gijs

 • Rifka Lodeizen portait

  Rifka Lodeizen

  Sophie

 • Mark Rietman portrait

  Mark Rietman

  Douwe

 • Barbara Sarafian portait

  Barbara Sarafian

  Brechtje

 • Eva Duijvestein portrait

  Eva Duijvestein

  Emma

 • Ward Weemhoff portrait

  Ward Weemhoff

  Joris

 • Ali Ben Horsting portrait

  Ali Ben Horsting

  Jimmy

 • Abdullah el Baoudi portrait

  Abdullah el Baoudi

  Scooter guy

 • Elske Rotteveel portrait

  Elske Rotteveel

  Annabelle

 • Maarten Heijmans portait

  Maarten Heijmans

  Teun

Trailers

Hemel

Hemel streamen

Hemel streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

Hemel downloaden

Zin om Hemel te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als Hemel te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

Hemel torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als Hemel makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

Hemel trailer

Wil je er zeker van zijn dat Hemel jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.