Inferno
%
75

Inferno

Nu kijken

Kijk Inferno

Moeite met waar je nou Inferno moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Inferno

Samenvatting

In 1964, kiest Henri Georges Clouzot de 26-jarige Romy Schneider, en de 42-jarige Serge Reggiani, als hoofdrolspelers in zijn film Inferno. Een raadselachtig en ongewoon project, een onbegrensd budget, een film die een evenement moet worden bij z'n release. Maar na 3 weken draaien, slaat het noodlot toe. Het project wordt onderbroken, en de beelden, die naar het schijnt ongelooflijk zijn, worden nooit getoond. Deze beelden, vergeten gedurende een halve eeuw, worden teruggevonden en ze zijn verbazingwekkender dan de legende deed vermoeden. Ze vertellen het verhaal van een unieke film, van de waanzin en de jaloezie door een subjectieve camera gefilmd, het verhaal van een vervloekt project en van Henri Georges Clouzot die zijn genialiteit als cineast de vrije loop liet. Nooit tevoren was Romy zo mooi en zo hypnotiserend. Nooit was een auteur zo dicht en zo verstrengeld met de held die hij gecreëerd had. Serge Bromberg en Ruxandra Medrea slagen erin een reconstructie te maken van het verdwenen œuvre en creëren zo een nieuwe film die het verhaal vertelt van die prachtige ondergang en die het project eindelijk laat leven.

Regisseur en acteurs

 • Serge Bromberg portrait

  Serge Bromberg

  Director

 • Ruxandra Medrea portrait

  Ruxandra Medrea

  Director

 • Romy Schneider portait

  Romy Schneider

  Odette

 • Bérénice Bejo portait

  Bérénice Bejo

  Odette

 • Serge Reggiani portait

  Serge Reggiani

  Marcel (archive footage)

 • Jacques Gamblin portait

  Jacques Gamblin

  Marcel

 • Dany Carrel portait

  Dany Carrel

  Marylou (archive footage)

 • Jean-Claude Bercq portait

  Jean-Claude Bercq

  Martineau (archive footage)

 • Mario David portait

  Mario David

  Julien (archive footage)

 • André Luguet portait

  André Luguet

  Duhamel (archive footage)

 • Barbara Sommers portrait

  Barbara Sommers

  Mme Bordure (archive footage)

 • Maurice Teynac portait

  Maurice Teynac

  M. Bordure (archive footage)

 • Henri Virlojeux portait

  Henri Virlojeux

  L'homme sur la terrasse (archive footage)

 • Henri-Georges Clouzot portait

  Henri-Georges Clouzot

  Himself (archive footage)

 • Catherine Allégret portait

  Catherine Allégret

  Yvette / Herself - Interviewee (also archive footage)

 • Blanchette Brunoy portait

  Blanchette Brunoy

  Clotilde (archive footage)

 • Maurice Garrel portait

  Maurice Garrel

  Dr. Arnoux (archive footage)

Inferno

Zin om Inferno lekker thuis op de bank te kijken? Dat is een fluitje van een cent. De avontuur movie is op meerdere manieren te bekijken. We zetten alle opties om Inferno te bekijken voor je op een rijtje.

Inferno downloaden

Downloaden is nog steeds heel populair, ondanks de opkomst van streamingdiensten. En dat is niet gek, want als je Inferno downloadt, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook zonder internetverbinding. Er zijn verschillende aanbieders die je de mogelijkheid geven om een movie te downloaden. Meestal kun je kiezen voor een HD-versie of een SD-versie van Inferno. Kijk je op een grote televisie, dan is de HD-versie een goede optie. Maar als je hem op een laptop of smartphone bekijkt, ziet Inferno er ook in SD heel goed uit.

Inferno streamen

Heb je toegang tot internet? Dan kun je Inferno net zo goed streamen. Het voordeel daarvan is dat de movie geen geheugen opslokt en je hoeft niet te wachten totdat je Inferno hebt gedownload. Kwestie van popcorn neerzetten, op de knop drukken en gaan! Elke streamingdienst heeft een eigen aanbod, maar vaak geven ze je de mogelijkheid om de dienst de eerste maand vrijblijvend uit te proberen. Zo bekijk je Inferno helemaal gratis. Overtuigd van een dienst? Een abonnement is zo gepiept, en vaak kost het je minder dan een tientje per maand.

Inferno torrent

Denk je dat je om Inferno te kijken nog steeds op zoek moet naar een torrent? Goed nieuws: dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig zijn er verschillende alternatieven voor illegale torrents. Je hoeft dus niet meer op zoek naar torrents op websites die bulken van de virussen.

Inferno trailer

Zin in een movieavond, maar nog niet zeker of Inferno de movie voor dit moment is? Bekijk de trailer, en je weet het binnen enkele minuten. Overtuigd? Dan hoef je alleen nog even op een aanbieder naar keus te klikken.