Inferno
%
75

Inferno

Nu kijken

Kijk Inferno

Moeite met waar je nou Inferno moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Inferno

Samenvatting

In 1964, kiest Henri Georges Clouzot de 26-jarige Romy Schneider, en de 42-jarige Serge Reggiani, als hoofdrolspelers in zijn film Inferno. Een raadselachtig en ongewoon project, een onbegrensd budget, een film die een evenement moet worden bij z'n release. Maar na 3 weken draaien, slaat het noodlot toe. Het project wordt onderbroken, en de beelden, die naar het schijnt ongelooflijk zijn, worden nooit getoond. Deze beelden, vergeten gedurende een halve eeuw, worden teruggevonden en ze zijn verbazingwekkender dan de legende deed vermoeden. Ze vertellen het verhaal van een unieke film, van de waanzin en de jaloezie door een subjectieve camera gefilmd, het verhaal van een vervloekt project en van Henri Georges Clouzot die zijn genialiteit als cineast de vrije loop liet. Nooit tevoren was Romy zo mooi en zo hypnotiserend. Nooit was een auteur zo dicht en zo verstrengeld met de held die hij gecreëerd had. Serge Bromberg en Ruxandra Medrea slagen erin een reconstructie te maken van het verdwenen œuvre en creëren zo een nieuwe film die het verhaal vertelt van die prachtige ondergang en die het project eindelijk laat leven.

Regisseur en acteurs

 • Serge Bromberg portrait

  Serge Bromberg

  Director

 • Ruxandra Medrea portrait

  Ruxandra Medrea

  Director

 • Romy Schneider portait

  Romy Schneider

  Odette

 • Bérénice Bejo portait

  Bérénice Bejo

  Odette

 • Serge Reggiani portait

  Serge Reggiani

  Marcel (archive footage)

 • Jacques Gamblin portait

  Jacques Gamblin

  Marcel

 • Dany Carrel portait

  Dany Carrel

  Marylou (archive footage)

 • Jean-Claude Bercq portait

  Jean-Claude Bercq

  Martineau (archive footage)

 • Mario David portait

  Mario David

  Julien (archive footage)

 • André Luguet portait

  André Luguet

  Duhamel (archive footage)

 • Barbara Sommers portrait

  Barbara Sommers

  Mme Bordure (archive footage)

 • Maurice Teynac portait

  Maurice Teynac

  M. Bordure (archive footage)

 • Henri Virlojeux portait

  Henri Virlojeux

  L'homme sur la terrasse (archive footage)

 • Henri-Georges Clouzot portait

  Henri-Georges Clouzot

  Himself (archive footage)

 • Catherine Allégret portait

  Catherine Allégret

  Yvette / Herself - Interviewee (also archive footage)

 • Blanchette Brunoy portait

  Blanchette Brunoy

  Clotilde (archive footage)

 • Maurice Garrel portait

  Maurice Garrel

  Dr. Arnoux (archive footage)

Inferno

Wil je Inferno kijken? De movie van Serge Bromberg uit 2010 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Inferno op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Inferno met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Inferno downloaden

Het downloaden van Inferno is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Inferno ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Inferno streamen

Het streamen van Inferno heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Inferno online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Inferno kijkt. Ideaal!

Inferno torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Inferno. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Inferno trailer

Bekijk eerst even de trailer van Inferno voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.