Het zusje van Katia
%
63

Het zusje van Katia

Kijk Het zusje van Katia

Moeite met waar je nou Het zusje van Katia moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Ze wil misschien eeuwig kind blijven, want hoe volwassenen (haar moeder) in het leven staan is geen aanlokkelijk voorbeeld. 'Het Zusje van Katia', zo noemt ze zichzelf en zo wordt ze door iedereen genoemd. Wij noemen haar ‘Zusje’. Zusjes moeder is uit Rusland naar Nederland gevlucht samen met oma en Zusjes oudere zus, de toen vier jaar oude Katia. Moeder kwam in de prostitutie terecht en raakte vrijwel meteen zwanger van Zusje. Zusje is nu dertien jaar en adoreert haar vier jaar oudere zus Katia. Zusje kan de hele wereld aan zolang ze maar aandacht van Katia krijgt en ’s avonds bij haar in bed mag liggen. Dan voelt ze zich intens gelukkig. Zusje zorgt voor mama en Katia. Ze kookt, ruimt op en doet de boodschappen. Of ze gaat naar het centrum van Amsterdam om mensen, het liefst vreemde, buitenlandse toeristen, te bekijken. Katia wordt verliefd op een Italiaan. Ze gaat in een nachtclub werken als stripper om snel geld te verdienen en naar Italië te kunnen vertrekken. Zusje luistert ademloos naar Katia’s verhalen over het paaldansen en strippen, ze mag een keer kijken in de club en is trots op Katia. Zusje is alleen bang dat Katia snel naar Italië vertrekt. Tot haar opluchting wil Katia haar meenemen. Een leven zonder Katia kan voor Zusje niet. Zusjes oma, die eens per week bij de familie komt eten, takelt in snel tempo af. Ze verwart personen en weet zelfs niet meer wie Zusje is. Zusje ontmoet een Amerikaanse man die het evangelie predikt. Dat hij haar steeds over Jezus en God wil vertellen neemt ze op de koop toe, ze vindt het heerlijk om aandacht van hem te krijgen. Als hij bij hen thuis komt om te vragen of hij haar mag dopen, maakt ze aanstalten om zich uit te kleden, met in gedachten haar moeder: ‘Er is maar een ding dat mannen willen’. De diepgelovige en puriteinse man ontvlucht het huis. Het drijft Zusje tot wanhoop, maar ze kan haar verdriet met niemand delen. Mama gaat samenwonen met haar vriend en vertrekt uit het huis. En Katia, die door haar Italiaanse lover is bedrogen, en haar droom om naar Italië te gaan in duigen ziet vallen, zakt steeds dieper weg in een wereld van drugs en prostitutie. Zusje maakt zich dodelijk ongerust om Katia. En terecht, zo blijkt: Katia wordt met een overdosis opgenomen in het ziekenhuis. Als Zusje eindelijk Katia weer ziet, kruipt ze stiekem bij haar in het ziekenhuisbed en streelt, intens gelukkig, als vanouds weer Katia’s mooie gezicht en lange haren. Katia fluistert: ‘Lieve Lucia’. Voor het eerst horen we Zusjes naam. De familie is weer bij elkaar.

Regisseur en acteurs

 • Mijke de Jong portrait

  Mijke de Jong

  Director

 • Betty Qizmolli portrait

  Betty Qizmolli

  Actor

 • Olga Louzgina portrait

  Olga Louzgina

  Actor

 • Julia Jentsch portrait

  Julia Jentsch

  Actor

Het zusje van Katia

Wil je Het zusje van Katia kijken? De movie van Mijke de Jong uit 2008 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Het zusje van Katia op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Het zusje van Katia met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Het zusje van Katia downloaden

Het downloaden van Het zusje van Katia is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Het zusje van Katia ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Het zusje van Katia streamen

Het streamen van Het zusje van Katia heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Het zusje van Katia online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Het zusje van Katia kijkt. Ideaal!

Het zusje van Katia torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Het zusje van Katia. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Het zusje van Katia trailer

Bekijk eerst even de trailer van Het zusje van Katia voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.