Hitchcock/Truffaut
%
74

Hitchcock/Truffaut

Bekijk de trailer

Kijk Hitchcock/Truffaut

Moeite met waar je nou Hitchcock/Truffaut moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

In 1962 interviewde François Truffaut een week lang de ‘master of suspense’ Alfred Hitchcock. De neerslag daarvan werd het klassieke filmboek Hitchcock/Truffaut, dat nog steeds geldt als de bijbel voor beginnende filmers. Filmkenner Kent Jones sprak met hedendaagse regisseurs over het boek, aan het woord komen o.a. Richard Linklater, Martin Scorsese en Wes Anderson. Een kleine vijftig jaar na de verschijning van Hitchcock/Truffaut (1967), het boek waarvan gezegd wordt dat het ‘de filmacademie overbodig maakt’, voelde Jones, artistiek directeur van het New York Film Festival, filmmakers aan de tand. Met de Franse criticus en historicus Serge Toubiana selecteerde hij cruciale passages uit Hitchcock/Truffaut en gebruikte die als startpunt voor de gesprekken. Hoe heeft Hitchcocks these van de ‘pure cinema’ het werk beïnvloed van regisseurs als Martin Scorsese, Wes Anderson of Olivier Assyas? Klassiekers als The Birds, Psycho en Rear Window passeren de revu, David Fincher legt welbespraakt uit dat Hitchcock een bijzondere gave had: het vermogen om de structuur van een verhaal beeldend uit te denken. Het is de reden dat je Rear Window met het geluid uit kunt zien en toch perfect kunt begrijpen.

Regisseur en acteurs

 • Kent Jones portrait

  Kent Jones

  Director

 • Alfred Hitchcock portrait

  Alfred Hitchcock

  Actor

 • Martin Scorsese portrait

  Martin Scorsese

  Actor

 • David Fincher portrait

  David Fincher

  Actor

 • Arnaud Desplechin portrait

  Arnaud Desplechin

  Actor

 • Kiyoshi Kurosawa portrait

  Kiyoshi Kurosawa

  Actor

 • Wes Anderson portrait

  Wes Anderson

  Actor

 • James Gray portrait

  James Gray

  Actor

 • Olivier Assayas portrait

  Olivier Assayas

  Actor

 • Richard Linklater portrait

  Richard Linklater

  Actor

 • Peter Bogdanovich portrait

  Peter Bogdanovich

  Actor

 • Paul Schrader portrait

  Paul Schrader

  Actor

Trailers

Hitchcock/Truffaut

Benieuwd naar Hitchcock/Truffaut? Een movie bekijken was nog nooit zo makkelijk. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je movies als Hitchcock/Truffaut kunt bekijken.

Hitchcock/Truffaut streamen

Wil je Hitchcock/Truffaut streamen? Dat is ontzettend makkelijk! Met een paar drukken op de knop bekijk je de movie met Kevin Spacey op je televisie, laptop, tablet of smartphone. De meeste streamingdiensten kun je de eerste maand geheel vrijblijvend uitproberen. Zo kun je Hitchcock/Truffaut gratis kijken. Ben je overtuigd? Het afsluiten van een abonnement is zo geregeld en kost je niet veel.

Hitchcock/Truffaut downloaden

movies als Hitchcock/Truffaut kun je vaak ook downloaden voor offline gebruik. Het voordeel daarvan is dat je de movie ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Zo kijk je zelfs in de Sahara naar Hitchcock/Truffaut. Ideaal! Meestal kun je kiezen voor een HD-versie of een SD-versie van Hitchcock/Truffaut. De HD-versie ziet er op een grote televisie mooier uit, maar de SD-versie neemt minder ruimte in beslag. Wel zo handig, als je smartphone al propvol zit.

Hitchcock/Truffaut torrent

Als je movies vroeger online wilde bekijken was je aangewezen op illegale torrent-sites. Die zijn niet alleen verboden, maar bevatten ook vaak virussen en malware. Je doet er dus verstandig aan om Hitchcock/Truffaut te kijken via legale alternatieven. Dan ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en hoef je niet bang te zijn voor troep.

Hitchcock/Truffaut trailer

Er zijn nog nooit zoveel movies uitgekomen als nu, dus soms is het lastig kiezen. Niet zeker of Hitchcock/Truffaut je volgende verslaving wordt? Kijk eerst even naar de trailer. Die helpt vaak bij het maken van je keuze!