Hitchcock/Truffaut
%
74

Hitchcock/Truffaut

Bekijk de trailer

Kijk Hitchcock/Truffaut

Moeite met waar je nou Hitchcock/Truffaut moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

In 1962 interviewde François Truffaut een week lang de ‘master of suspense’ Alfred Hitchcock. De neerslag daarvan werd het klassieke filmboek Hitchcock/Truffaut, dat nog steeds geldt als de bijbel voor beginnende filmers. Filmkenner Kent Jones sprak met hedendaagse regisseurs over het boek, aan het woord komen o.a. Richard Linklater, Martin Scorsese en Wes Anderson. Een kleine vijftig jaar na de verschijning van Hitchcock/Truffaut (1967), het boek waarvan gezegd wordt dat het ‘de filmacademie overbodig maakt’, voelde Jones, artistiek directeur van het New York Film Festival, filmmakers aan de tand. Met de Franse criticus en historicus Serge Toubiana selecteerde hij cruciale passages uit Hitchcock/Truffaut en gebruikte die als startpunt voor de gesprekken. Hoe heeft Hitchcocks these van de ‘pure cinema’ het werk beïnvloed van regisseurs als Martin Scorsese, Wes Anderson of Olivier Assyas? Klassiekers als The Birds, Psycho en Rear Window passeren de revu, David Fincher legt welbespraakt uit dat Hitchcock een bijzondere gave had: het vermogen om de structuur van een verhaal beeldend uit te denken. Het is de reden dat je Rear Window met het geluid uit kunt zien en toch perfect kunt begrijpen.

Regisseur en acteurs

 • Kent Jones portrait

  Kent Jones

  Director

 • Alfred Hitchcock portrait

  Alfred Hitchcock

  Actor

 • Martin Scorsese portrait

  Martin Scorsese

  Actor

 • David Fincher portrait

  David Fincher

  Actor

 • Arnaud Desplechin portrait

  Arnaud Desplechin

  Actor

 • Kiyoshi Kurosawa portrait

  Kiyoshi Kurosawa

  Actor

 • Wes Anderson portrait

  Wes Anderson

  Actor

 • James Gray portrait

  James Gray

  Actor

 • Olivier Assayas portrait

  Olivier Assayas

  Actor

 • Richard Linklater portrait

  Richard Linklater

  Actor

 • Peter Bogdanovich portrait

  Peter Bogdanovich

  Actor

 • Paul Schrader portrait

  Paul Schrader

  Actor

Trailers

Hitchcock/Truffaut

Wil je Hitchcock/Truffaut kijken? De movie van Kent Jones uit 2016 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Hitchcock/Truffaut op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Hitchcock/Truffaut met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Hitchcock/Truffaut downloaden

Het downloaden van Hitchcock/Truffaut is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Hitchcock/Truffaut ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Hitchcock/Truffaut streamen

Het streamen van Hitchcock/Truffaut heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Hitchcock/Truffaut online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Hitchcock/Truffaut kijkt. Ideaal!

Hitchcock/Truffaut torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Hitchcock/Truffaut. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Hitchcock/Truffaut trailer

Bekijk eerst even de trailer van Hitchcock/Truffaut voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.