Hitchcock/Truffaut
%
74

Hitchcock/Truffaut

Bekijk de trailer

Kijk Hitchcock/Truffaut

Moeite met waar je nou Hitchcock/Truffaut moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

In 1962 interviewde François Truffaut een week lang de ‘master of suspense’ Alfred Hitchcock. De neerslag daarvan werd het klassieke filmboek Hitchcock/Truffaut, dat nog steeds geldt als de bijbel voor beginnende filmers. Filmkenner Kent Jones sprak met hedendaagse regisseurs over het boek, aan het woord komen o.a. Richard Linklater, Martin Scorsese en Wes Anderson. Een kleine vijftig jaar na de verschijning van Hitchcock/Truffaut (1967), het boek waarvan gezegd wordt dat het ‘de filmacademie overbodig maakt’, voelde Jones, artistiek directeur van het New York Film Festival, filmmakers aan de tand. Met de Franse criticus en historicus Serge Toubiana selecteerde hij cruciale passages uit Hitchcock/Truffaut en gebruikte die als startpunt voor de gesprekken. Hoe heeft Hitchcocks these van de ‘pure cinema’ het werk beïnvloed van regisseurs als Martin Scorsese, Wes Anderson of Olivier Assyas? Klassiekers als The Birds, Psycho en Rear Window passeren de revu, David Fincher legt welbespraakt uit dat Hitchcock een bijzondere gave had: het vermogen om de structuur van een verhaal beeldend uit te denken. Het is de reden dat je Rear Window met het geluid uit kunt zien en toch perfect kunt begrijpen.

Regisseur en acteurs

 • Kent Jones portrait

  Kent Jones

  Director

 • Alfred Hitchcock portrait

  Alfred Hitchcock

  Actor

 • Martin Scorsese portrait

  Martin Scorsese

  Actor

 • David Fincher portrait

  David Fincher

  Actor

 • Arnaud Desplechin portrait

  Arnaud Desplechin

  Actor

 • Kiyoshi Kurosawa portrait

  Kiyoshi Kurosawa

  Actor

 • Wes Anderson portrait

  Wes Anderson

  Actor

 • James Gray portrait

  James Gray

  Actor

 • Olivier Assayas portrait

  Olivier Assayas

  Actor

 • Richard Linklater portrait

  Richard Linklater

  Actor

 • Peter Bogdanovich portrait

  Peter Bogdanovich

  Actor

 • Paul Schrader portrait

  Paul Schrader

  Actor

Trailers

Hitchcock/Truffaut

Hitchcock/Truffaut streamen

Hitchcock/Truffaut streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

Hitchcock/Truffaut downloaden

Zin om Hitchcock/Truffaut te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als Hitchcock/Truffaut te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

Hitchcock/Truffaut torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als Hitchcock/Truffaut makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

Hitchcock/Truffaut trailer

Wil je er zeker van zijn dat Hitchcock/Truffaut jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.