Homo sapiens
%
71

Homo sapiens

Bekijk de trailer

Kijk Homo sapiens

Moeite met waar je nou Homo sapiens moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

In den beginne was de aarde woest en ledig, heet het in het Boek der Boeken; in Homo sapiens blijkt de natuur opnieuw oppermachtig. Documentairemaker Nikolaus Geyrhalter trok naar plekken waar geen mens meer te zien of te horen is en filmde de terugkeer van de woeste aarde; aan het einde van het industriële tijdperk blijkt de natuur de sporen van menselijke aanwezigheid geruisloos te overwoekeren. Hoe ziet de aarde eruit als je resten van menselijke beschaving filmt? Om die vraag te beantwoorden reisde Geyrhalter de wereld over – van Azië naar Zuid-Amerika, van Europa naar de VS – en en richtte zijn camera op verlaten treinstations, industrieterreinen of een voormalig tropisch zwemparadijs. De natuur heeft er vrij spel; wat ooit een shopping mall of dataopslagcentrum was raakt overwoekerd door planten, struiken en bomen – alles wat homo sapiens heeft gebouwd blijkt in korte tijd te kunnen verdwijnen. Geyrhalter elimineerde niet alleen de mens in beeld, ook op de geluidstrack is voor hem geen plaats. Wat we horen is het geritsel van bladeren, het geluid van de regen, de wind die een stuk plastic doet opfladderen, zingende vogels en zoemende insecten. Homo sapiens verschijnt tien jaar na het uitbundig geprezen Our Daily Bread (2005) – over de verborgen kanten van de voedselindustrie – in de bioscopen. De regisseur aarzelt overigens om zijn nieuwste productie een documentaire te noemen. Liever praat hij over Homo sapiens als ‘een film’: de opnamen – lange statische shots – werden digitaal bewerkt en ook het geluid is in vergaande mate bewerkt. Geyrhalter beschouwt de vergane gebouwen en de natuur als ‘acteurs’. Homo sapiens is dan ook een ‘film over mensen’: hun radicale afwezigheid maakt dat ze de te sterker aanwezig zijn, zegt de regisseur. De film, waaraan hij vier jaar werkte, is daarmee een ode geworden ‘aan de mensheid vanuit het gezichtspunt van de toekomst’: wat blijft er over van onze levens als we er niet meer zijn?

Regisseur en acteurs

  • Nikolaus Geyrhalter portrait

    Nikolaus Geyrhalter

    Director

  • Nikolaus Geyrhalter portrait

    Nikolaus Geyrhalter

    Actor

Trailers

Homo sapiens

Veel gehoord over Homo sapiens en wordt het tijd om er zelf eens aan te beginnen? Je kunt Homo sapiens heel makkelijk online kijken. Geen gedoe, gewoon op de play-button rammen.

Homo sapiens streamen

Wil je Homo sapiens, de movie met Nikolaus Geyrhalter, streamen? Dat is een fluitje van een cent. En het allermooiste? De meeste streamingdiensten kun je eerst een maand vrijblijvend uitproberen. Dus met een beetje geluk kun je Homo sapiens zelfs gratis kijken.

Homo sapiens downloaden

Steeds meer diensten geven je de mogelijkheid om movies te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je Homo sapiens ook kijken als je geen toegang hebt tot internet. Soms kun je ook zelf kiezen in welke kwaliteit je een movie wilt downloaden. Bekijk van tevoren dus even hoeveel geheugen je nog overhebt. Hoge kwaliteit is leuk, maar niet altijd nodig. Zeker op het scherm van je telefoon ziet Homo sapiens er ook geweldig uit op een lagere resolutie.

Homo sapiens torrent

Op zoek naar een torrent van Homo sapiens? Daar kleven flink wat nadelen aan. Torrents zijn niet alleen verboden, maar de torrentsites zijn vaak ook gevaarlijk voor je smartphone, tablet of laptop. Voor je het weet haal je niet favoriete movie binnen, maar een virus. En daarmee wordt een stuk lastiger om van Homo sapiens te genieten. Gelukkig zijn er legio legale alternatieven om je favoriete movie te kijken. En het is nog veel makkelijker ook!

Homo sapiens trailer

Aan movies is er bepaald geen gebrek. Te gek, maar dat maakt het ook lastig kiezen. Kijk daarom eerst even de trailer van Homo sapiens. Dan weet je zeker of je jouw spaarzame uurtjes eraan moet besteden.