Klanken van Oorsprong

Klanken van Oorsprong

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Klanken van Oorsprong

Moeite met waar je nou Klanken van Oorsprong moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Klanken van Oorsprong

Bekijk nog 8 bronnen

Samenvatting

Regisseur Hetty Naaijkens - Retel Helmrich (Buitenkampers, Contractpensions) toont in haar nieuwe documentaire Klanken van Oorsprong het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als 'The Tielman Brothers' en 'The Crazy Rockers' direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock ‘n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen. Hoewel al deze muzikanten erg van elkaar verschillen hebben ze veel dingen gemeen. Allereerst hun geschiedenis van oorlog, vluchten, opnieuw beginnen in een vreemd land en aanpassen. Daarnaast de muziek als grootste uitlaatklep. De muzikale documentaire Klanken van Oorsprong, is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal van zowel muziekoptredens als uit het koloniale tijdperk. Naaijkens - Retel Helmrich geeft op indringende wijze weer hoe Nederlands - Indische muzikanten met een vleugje heimwee wisten te assimileren en hoe ze zonder dat ze het wisten een verandering teweegbrachten in het Nederlandse muzieklandschap en ver daarbuiten.

Regisseur en acteurs

 • Hetty Naaijkens-Retel Helmrich portrait

  Hetty Naaijkens-Retel Helmrich

  Director

 • Riem de Wolff portrait

  Riem de Wolff

  Actor

 • Liesbeth List portrait

  Liesbeth List

  Actor

 • Anneke Grönloh portrait

  Anneke Grönloh

  Actor

 • Hans Bax portrait

  Hans Bax

  Actor

Trailers

Klanken van Oorsprong

Wil je Klanken van Oorsprong kijken? Dat kan op verschillende manieren. Als je de movie uit 2018 online wilt kijken, kun je kiezen tussen streamen en downloaden. Beide opties hebben voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Klanken van Oorsprong streamen

Er zijn steeds meer opties om movies online te kijken. Streamen is misschien wel de populairste. Daarmee hoef je Klanken van Oorsprong niet eerst te downloaden, maar is het gewoon een kwestie van kijken en genieten. Als je voor het eerst een abonnement bij een streamingdienst neemt, betaal je de eerste maanden vaak helemaal niets. Zo kun je Klanken van Oorsprong zelfs gratis bekijken.

Klanken van Oorsprong downloaden

Wil je Klanken van Oorsprong ook zonder internetverbinding kunnen kijken? Dan is downloaden een goede optie. Er zijn verschillende aanbieders die je de mogelijkheid geven om movies voor een fijne prijs te downloaden. Zo bekijk je Klanken van Oorsprong overal. Of je nou in de bus, in een bos of op een berg zit.

Klanken van Oorsprong torrent

Vroeger was je voor het online bekijken van movies aangewezen op torrents. Bij een torrent van Klanken van Oorsprong is de kans groot dat je virussen of malware binnenhaalt. Met de legale alternatieven van tegenwoordig weet je zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt, dat er ondertiteling bij zit en dat je computer, tablet of smartphone niet besmet wordt. Ideaal!

Klanken van Oorsprong trailer

Op zoek naar een goede movie, maar weet je niet zeker of Klanken van Oorsprong de movie voor jou is? Bekijk eerst even de trailer! Wel overtuigd, maar wil je hem op een later moment bekijken? Zet hem op je watchlist, dan vind je hem heel makkelijk terug.