Nureyev
%
50

Nureyev

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Nureyev

Moeite met waar je nou Nureyev moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Nureyev

Bekijk nog 8 bronnen

Samenvatting

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd. De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die in de hele wereld opzien baarde. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Zijn virtuositeit en charismatische theaterpersoonlijkheid en zijn vlucht naar het Westen, maakte hem tot een wereldwijd bekend idool. De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde regisseurs Jacqui en David Morris, combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de bekroonde componist Alex Baranowski met een fascinerende reeks exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet. Een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Regisseur en acteurs

 • David Morris portrait

  David Morris

  Director

 • Jacqui Morris portrait

  Jacqui Morris

  Director

 • Dana Fouras portrait

  Dana Fouras

  Farida Nureyev

 • Marlon Dino portrait

  Marlon Dino

  Male Tartar Dancer

 • Lucia Lacarra portrait

  Lucia Lacarra

  Female Tartar Dancer

 • Grace Jabbari portrait

  Grace Jabbari

  Dancer

 • Jordan Kennedy portrait

  Jordan Kennedy

  Dancer

 • Adam Kirkham portrait

  Adam Kirkham

  Dancer

 • Isla Malliphant portrait

  Isla Malliphant

  Dancer

 • Aysa Malliphant portrait

  Aysa Malliphant

  Dancer

 • Leon Poulton portrait

  Leon Poulton

  Dancer

 • Maria Fonseca portrait

  Maria Fonseca

  Dancer

 • Faith Prendergast portrait

  Faith Prendergast

  Dancer

Trailers

Nureyev

Nureyev streamen

Nureyev streamen kost je niet meer dan een paar klikken. En als je al een abonnement op de streamingdienst hebt, ben je nog sneller klaar om het hele weekend te bingen! Een movie is natuurlijk nog veel leuker als je er met je beste vrienden over kunt praten. Met onze app deel je elke movie heel gemakkelijk met anderen. Superhandig, toch? Dachten wij nou ook!

Nureyev downloaden

Zin om Nureyev te kijken in een afgelegen bos waar een internetverbinding ver te zoeken is? Steeds meer diensten bieden je de mogelijkheid om movies als Nureyev te downloaden voor offline gebruik. Kies zelf in welke kwaliteit je de movie wilt, druk op de knop en je neemt hem overal mee naartoe!

Nureyev torrent

Lang, lang geleden was je aangewezen op illegale downloadsites als je online een movie wilde kijken. Tegenwoordig is dat wel anders. Met de komst van streamingdiensten is het bekijken van movies als Nureyev makkelijker dan ooit. Je hoeft nooit meer op zoek naar torrents die virussen met zich mee brengen.

Nureyev trailer

Wil je er zeker van zijn dat Nureyev jouw nieuwe verslaving wordt? Bekijk dan eerst even de trailer. Wel enthousiast, maar eerst zin in iets anders? Met onze app voeg je de movie gemakkelijk toe aan je watchlist. Dan vind je hem meteen terug op het moment dat je er wel klaar voor bent.