Park
%
56

Park

Bekijk de trailer

Kijk Park

Moeite met waar je nou Park moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Anders dan de lichtelijk absurde films van de Griekse new wave-regisseurs van een aantal jaren geleden confronteert het coming of age-drama Park de kijker met de rauwe werkelijkheid. Voor haar speelfilmdebuut filmde Sofia Exarchou een aantal Atheense jongeren dat probeert te overleven in het inmiddels totaal vervallen Olympisch dorp dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 2004. De pubers hangen rond in het niemandsland van de ooit zo fris opgepoetste sportfaciliteiten. Tussen de 17-jarige Dimitri en de 22-jarige Anna bloeit intussen de liefde. Niets vervaagt sneller dan de glorie van de Olympische gedachte; het voor veel geld gebouwde Olympisch dorp aan de rand van Athene staat al jarenlang leeg en is compleet in verval geraakt. De huisjes voor de sporters worden bewoond door enkele straatarme arbeidersgezinnen, hun kinderen zwerven rond bij de afbrokkelende zwembaden, atletiekbanen en tribunes. Dimitri en de jongens verdienen wat geld door rondzwervende pitbullteefjes te laten dekken. Ze weten dat hun vooruitzichten in het compleet failliete Griekenland van de jaren tien nihil zijn, zeker in vergelijking tot de jonge Britse en Scandinavische toeristen die ze op het Atheense strand ontmoeten. Ook de liefdesrelatie tussen Dimitri en de 22-jarige voormalige atlete Anna kent weinig perspectief; seks is voor hen de enige manier om allerlei onderdrukte gevoelens te uiten, daarbuiten is er weinig om op te bouwen. Regisseur Sofia Exarchou castte zowel amateurs als professionele acteurs voor haar vertelling over het hedendaagse Griekenland. Ze filmde de kinderen van dichtbij, met de handheldcamera, en legde de rauwe, ongerichte energie van de pubers vast. Exarchou ziet haar speelfilmdebuut – een spannende combinatie van coming of age-drama en sociaal-realistisch portret – als een waarschuwing. Net zoals het voormalige Olympische dorp in Athene verkeert hedendaags Europa in staat van crisis: de gevolgen voor de komende generaties zullen niet uitblijven.

Regisseur en acteurs

 • Sofia Exarchou portrait

  Sofia Exarchou

  Director

 • Dimitris Kitsos portrait

  Dimitris Kitsos

  Dimitris

 • Dimitra Vlagopoulou portrait

  Dimitra Vlagopoulou

  Anna

 • Thomas Bo Larsen portait

  Thomas Bo Larsen

  Jens

 • Enuki Gvenatadze portrait

  Enuki Gvenatadze

  Markos

 • Lena Kitsopoulou portrait

  Lena Kitsopoulou

  Dimitris' Mother

 • Yorgos Pandeleakis portrait

  Yorgos Pandeleakis

  Mother's boyfriend

Trailers

Park

Veel gehoord over Park en wordt het tijd om er zelf eens aan te beginnen? Je kunt Park heel makkelijk online kijken. Geen gedoe, gewoon op de play-button rammen.

Park streamen

Wil je Park, de movie met Dimitris Kitsos, streamen? Dat is een fluitje van een cent. En het allermooiste? De meeste streamingdiensten kun je eerst een maand vrijblijvend uitproberen. Dus met een beetje geluk kun je Park zelfs gratis kijken.

Park downloaden

Steeds meer diensten geven je de mogelijkheid om movies te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je Park ook kijken als je geen toegang hebt tot internet. Soms kun je ook zelf kiezen in welke kwaliteit je een movie wilt downloaden. Bekijk van tevoren dus even hoeveel geheugen je nog overhebt. Hoge kwaliteit is leuk, maar niet altijd nodig. Zeker op het scherm van je telefoon ziet Park er ook geweldig uit op een lagere resolutie.

Park torrent

Op zoek naar een torrent van Park? Daar kleven flink wat nadelen aan. Torrents zijn niet alleen verboden, maar de torrentsites zijn vaak ook gevaarlijk voor je smartphone, tablet of laptop. Voor je het weet haal je niet favoriete movie binnen, maar een virus. En daarmee wordt een stuk lastiger om van Park te genieten. Gelukkig zijn er legio legale alternatieven om je favoriete movie te kijken. En het is nog veel makkelijker ook!

Park trailer

Aan movies is er bepaald geen gebrek. Te gek, maar dat maakt het ook lastig kiezen. Kijk daarom eerst even de trailer van Park. Dan weet je zeker of je jouw spaarzame uurtjes eraan moet besteden.