Park
%
56

Park

Bekijk de trailer

Kijk Park

Moeite met waar je nou Park moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Anders dan de lichtelijk absurde films van de Griekse new wave-regisseurs van een aantal jaren geleden confronteert het coming of age-drama Park de kijker met de rauwe werkelijkheid. Voor haar speelfilmdebuut filmde Sofia Exarchou een aantal Atheense jongeren dat probeert te overleven in het inmiddels totaal vervallen Olympisch dorp dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 2004. De pubers hangen rond in het niemandsland van de ooit zo fris opgepoetste sportfaciliteiten. Tussen de 17-jarige Dimitri en de 22-jarige Anna bloeit intussen de liefde. Niets vervaagt sneller dan de glorie van de Olympische gedachte; het voor veel geld gebouwde Olympisch dorp aan de rand van Athene staat al jarenlang leeg en is compleet in verval geraakt. De huisjes voor de sporters worden bewoond door enkele straatarme arbeidersgezinnen, hun kinderen zwerven rond bij de afbrokkelende zwembaden, atletiekbanen en tribunes. Dimitri en de jongens verdienen wat geld door rondzwervende pitbullteefjes te laten dekken. Ze weten dat hun vooruitzichten in het compleet failliete Griekenland van de jaren tien nihil zijn, zeker in vergelijking tot de jonge Britse en Scandinavische toeristen die ze op het Atheense strand ontmoeten. Ook de liefdesrelatie tussen Dimitri en de 22-jarige voormalige atlete Anna kent weinig perspectief; seks is voor hen de enige manier om allerlei onderdrukte gevoelens te uiten, daarbuiten is er weinig om op te bouwen. Regisseur Sofia Exarchou castte zowel amateurs als professionele acteurs voor haar vertelling over het hedendaagse Griekenland. Ze filmde de kinderen van dichtbij, met de handheldcamera, en legde de rauwe, ongerichte energie van de pubers vast. Exarchou ziet haar speelfilmdebuut – een spannende combinatie van coming of age-drama en sociaal-realistisch portret – als een waarschuwing. Net zoals het voormalige Olympische dorp in Athene verkeert hedendaags Europa in staat van crisis: de gevolgen voor de komende generaties zullen niet uitblijven.

Regisseur en acteurs

 • Sofia Exarchou portrait

  Sofia Exarchou

  Director

 • Dimitris Kitsos portrait

  Dimitris Kitsos

  Dimitris

 • Dimitra Vlagopoulou portrait

  Dimitra Vlagopoulou

  Anna

 • Thomas Bo Larsen portait

  Thomas Bo Larsen

  Jens

 • Enuki Gvenatadze portrait

  Enuki Gvenatadze

  Markos

 • Lena Kitsopoulou portrait

  Lena Kitsopoulou

  Dimitris' Mother

 • Yorgos Pandeleakis portrait

  Yorgos Pandeleakis

  Mother's boyfriend

Trailers

Park

Wil je Park kijken? De movie van Sofia Exarchou uit 2018 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Park op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Park met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Park downloaden

Het downloaden van Park is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Park ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Park streamen

Het streamen van Park heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Park online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Park kijkt. Ideaal!

Park torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Park. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Park trailer

Bekijk eerst even de trailer van Park voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.