The Professor and the Madman

The Professor and the Madman

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk The Professor and the Madman

Moeite met waar je nou The Professor and the Madman moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor The Professor and the Madman

Bekijk nog 20 bronnen

Weten in welke bioscopen The Professor and the Madman draait?

Samenvatting

Halverwege de 19e eeuw benadert de Oxford University autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om eerste editie van het Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen? Murray en zijn comité motiveren via een oproep zoveel mogelijk burgers om een woord in te sturen, en ontvangen maar liefst 10.000 bijdragen van ene Dr. William Chester Minor (Sean Penn). Wanneer Murray hem persoonlijk wil bedanken komt hij er achter dat Minor in een gesticht voor krankzinnigen wordt behandeld voor het plegen van een moord. Desondanks ontstaat er een vriendschap tussen de taalliefhebbers. Via bemiddeling van een gevangenisbewaker onderhoudt de berouwvolle Minor ook een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret (Natalie Dormer). Als de behandelmethodes plots intensifiëren om de geesteszieke Murray te genezen, bundelen Merret en Murray noodgedwongen hun krachten. Zal het hen lukken om Minor op tijd in veiligheid te brengen voor hij zijn verstand verliest? En krijgen zowel Murray als Minor dan eindelijk de erkenningen die ze verdienen? Professor And The Madman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen tevens in boekvorm in 1998 geschreven door Simon Winchester."

Regisseur en acteurs

 • Farhad Safinia portrait

  Farhad Safinia

  Director

 • Mel Gibson portait

  Mel Gibson

  James Murray

 • Sean Penn portait

  Sean Penn

  Dr. William Chester Minor

 • Natalie Dormer portait

  Natalie Dormer

  Actor

 • Ioan Gruffudd portait

  Ioan Gruffudd

  Henry Bradley

 • Jeremy Irvine portait

  Jeremy Irvine

  Charles Hall

 • Brendan Patricks portrait

  Brendan Patricks

  Winston Churchill

 • Adam Fergus portait

  Adam Fergus

  Alfred Minor

Trailers

The Professor and the Madman

Benieuwd naar The Professor and the Madman? Goed nieuws: de film draait op dit moment in de bioscoop. Met Film.nl weet je binnen no-time waar The Professor and the Madman draait.

The Professor and the Madman in de bioscoop

The Professor and the Madman draait op dit moment in de bioscoop. Bij ons kun je heel gemakkelijk zien waar de film draait en hoe laat. Klaar om tickets te kopen? Druk op de knop, en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van de bioscoop. Daar kun je tickets kopen voor The Professor and the Madman.

The Professor and the Madman streamen

Zolang een film in de bioscoop draait, is het meestal nog niet mogelijk om hem te streamen. Maar zodra The Professor and the Madman te streamen is, vind je een link op Film.nl. Weet je al zeker dat The Professor and the Madman een must-see voor jou is? Dan kun hem heel makkelijk toevoegen aan je watchlist. Zo vind je de film met een paar drukken op de knop, en weet je het meteen als de film online te vinden is. Veel streamingdiensten kun je vrijblijvend uitproberen, dus als je wacht totdat de film online verschijnt, kun je The Professor and the Madman zelfs gratis bekijken. Vind je zo’n streamingdienst toch wel erg lekker werken, dan is het afsluiten van een abonnement heel kinderspel.

The Professor and the Madman torrent

Op zoek naar een torrent van The Professor and the Madman? Hoeft niet! Er zijn tegenwoordig legio legale alternatieven. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar is ook veel veiliger. Op torrent-sites loopt je laptop, tablet of smartphone de kans besmet te raken met virussen. Kies je voor een legaal alternatief, dan kijk je The Professor and the Madman zonder zorgen.

The Professor and the Madman downloaden

Als The Professor and the Madman binnenkort online verschijnt, kun je hem ook downloaden. Door de film te downloaden, kun je hem altijd en overal bekijken. Ook als je geen toegang hebt tot internet. Er zijn verschillende diensten die je de mogelijkheid geven om films voor een vriendelijke prijs te downloaden, en ondertiteling zit er standaard bij. Let er wel op dat het downloaden van een film ruimte inneemt op je computer, tablet of telefoon. Als je niet genoeg ruimte hebt, is het misschien toch handiger om de film te streamen.

The Professor and the Madman trailer

Heb je zin in een avondje naar de bios, maar weet je niet zeker of The Professor and the Madman de juiste film voor het moment is? Bekijk eerst even de trailer. Die helpt je bij het maken van de goede beslissing.