Tolkien

Tolkien

Bekijk de trailer

Kijk Tolkien

Moeite met waar je nou Tolkien moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Geen bronnen beschikbaar.

Samenvatting

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien's onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

Regisseur en acteurs

 • Dome Karukoski portait

  Dome Karukoski

  Director

 • Nicholas Hoult portait

  Nicholas Hoult

  J.R.R. Tolkien

 • Lily Collins portait

  Lily Collins

  Edith Bratt

 • Genevieve O'Reilly portait

  Genevieve O'Reilly

  Actor

 • Colm Meaney portait

  Colm Meaney

  Father Francis Morgan

 • Tom Glynn-Carney portait

  Tom Glynn-Carney

  Christopher Wiseman

 • Craig Roberts portait

  Craig Roberts

  Sam

 • Anthony Boyle portait

  Anthony Boyle

  G.B. Smith

 • Patrick Gibson portait

  Patrick Gibson

  R.Q. Gilson

 • Laura Donnelly portait

  Laura Donnelly

  Actor

 • Derek Jacobi portait

  Derek Jacobi

  Actor

 • Pam Ferris portait

  Pam Ferris

  Mrs. Faulkner

Trailers

Tolkien

Wil je Tolkien kijken? De movie van Dome Karukoski uit 2019 is online op meerdere plekken te vinden. Met de komst van online movie aanbieders is het makkelijker dan ooit om Tolkien op de bank of in bed te kijken, onder het genot van een bak popcorn. En om Tolkien met ondertiteling te bekijken, hoef je niet meer op een eindeloze zoektocht. Die zit er namelijk meteen bij!

Tolkien downloaden

Het downloaden van Tolkien is ontzettend makkelijk. Vroeger was je aangewezen op virusgevoelige torrent-sites, maar tegenwoordig zijn er legio legale alternatieven. Daarbij heb je vaak de keuze tussen downloaden en streamen. Downloaden heeft als voordeel dat je Tolkien ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt.

Tolkien streamen

Het streamen van Tolkien heeft ook grote voordelen. Zo hoef je niet te wachten totdat de movie gedownload is, maar is het een kwestie van op de knop drukken en genieten. Er zijn steeds meer streamingdiensten waarmee je Tolkien online kunt kijken. Een abonnement kost je geen vermogen en veel streamingdiensten geven je een leuke kennismakingskorting, waardoor je de eerste maand zelfs gratis naar Tolkien kijkt. Ideaal!

Tolkien torrent

Er was een tijd, lang geleden, dat je op zoek moest naar torrents om een movie online te downloaden. Dat is al lang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig legio goede, veilige alternatieven voor het bekijken of downloaden van Tolkien. Handig, want die torrents hebben niet alleen als nadeel dat ze illegaal zijn, maar ze brengen vaak ook nog eens virussen met zich mee.

Tolkien trailer

Bekijk eerst even de trailer van Tolkien voordat je op de play-knop drukt, want als je die vrije avond besteedt aan een movie is het wel zo lekker om van tevoren te weten of te weten of het je tijd waard is.