Page 1

Is downloaden van films en series legaal of illegaal?

Het downloaden van films en series zonder toestemming van de rechthebbenden is in Nederland illegaal. Het Europees Hof van Justitie heeft in april 2014 bepaald dat het verboden is om een film of serie te downloaden uit een illegale bron. Dat geldt trouwens ook voor muziek en boeken. Je kunt er dus niet van uitgaan dat je via elke willekeurige site of dienst die je online tegenkomt zomaar een film kunt downloaden. Als het gratis is kun je er al direct serieus vraagtekens bij plaatsen.
Downloaden is wel toegestaan via de officiële kanalen. Het mag als het gebeurt via aanbieders die daarover afspraken hebben gemaakt met de rechthebbenden van de films en series. In dat geval is downloaden legaal.
Film.nl maakt het je daarom heel gemakkelijk. Alle aanbieders van films en series in Film.nl bieden deze 100% legaal aan. Het kijkt toch een stuk prettiger als je weet dat je er geen economische schade wordt aanricht? En dat je de films en series gewoon veilig en zonder gedoe kunt kijken?
Er zijn zoveel legitieme aanbieders die zorgen dat je onbezorgd naar films en series kunt kijken dat illegaal kijken echt uit den boze is. Het alternatief is aanwezig en via Film.nl ook gemakkelijk te vinden. Bovendien is illegaal downloaden gewoon verboden. Punt uit.

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te kunnen bieden. Wil je cookies toestaan op deze website ?
Dit is een kijkwijzer popup