Vragen/feedback

Is streamen illegaal?

Niet altijd. Streamen is illegaal als het wordt gedaan met een film of serie zonder toestemming van de rechthebbenden. Daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. In dat geval is streamen illegaal en dus verboden.
Er wordt weleens gedacht dat er bij streamen geen kopie van de film of serie op de computer wordt opgeslagen. En dus dat streamen niet illegaal is. Dat klopt niet. Want er worden, al is het maar heel kort, wel stukjes informatie op de computer of het mobiele apparaat opgeslagen als je streamend naar een film kijkt. En dus wordt er wel een kopie gemaakt.
Dat wil niet zeggen dat streamen altijd illegaal is. Nee, niet als het gebeurt via een officiële aanbieder van films of series. Dan is er niks aan de hand. Dan betaal je er gewoon voor en kun je legaal naar de stream van een film kijken. Dat geldt ook voor tv-series die je online wilt kijken. Alle aanbieders die via Film.nl te vinden zijn, bieden de films en series 100% legaal aan. Dat kijkt prettig en veilig.

Vind films en series veilig en snel

Op zoek naar een film of serie? Weten waar je hem kunt vinden? In de bioscoop, on demand, op DVD/BluRay en op TV. Het aanbod vind je via Film.nl. Download nu de app!

Download de app: