Heimat
%
88

Heimat

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Heimat

Moeite met waar je nou Heimat moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Heimat

Samenvatting

Maar liefst vier jaar nam de restauratie in beslag van een van de grootste naoorlogse Duitse films: Edgar Reitz’ familiekroniek Heimat over de lotgevallen van de inwoners van het fictieve dorpje Schabbach. EYE brengt de digitale 4K-restauratie van deel 1 (uit 1984) van dit magnum opus in de landelijke theaters. Een unieke kans om kennis te maken met de Duitse en Europese geschiedenis van de 20ste eeuw! Bij de heruitbreng verschijnt ook een dvd-box van distributeur Lumière. Begin jaren negentig baarde Edgar Reitz opzien met de eerste elf afleveringen van de monumentale tv-serie Heimat. Tijdens de restauratie heeft Reitz de elf afleveringen herverdeeld in zeven delen. Het aan één stuk bekijken van Heimat is een unieke belevenis. Het eerste deel van het epos speelt zich af in het fictieve dorpje Schabbach op de Hunsrueck in de jaren 1919-1982. Centraal staan de jonge Maria, die we zien opgroeien van een 17-jarige meisje tot oude vrouw, en haar familie,. Net als de rest van Duitsland moet ze zich door de crisis van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog slaan. De wederopbouw en de woelige jaren zestig van vorige eeuw gaan ook niet aan het dorpje voorbij, waarbij Reitz je het gevoel geeft dat Schabbach en de familie Simon het centrum van de wereld zijn. Heimat volgt de bewoners van Schabbach een flink stuk door de twintigste eeuw. Reitz schetst met veel liefde voor detail hoe radio en telefoon, Autobahn, oorlog en Amerikanen het besloten leven van de dorpsgemeenschap achtereenvolgens openbreken. De 35mm-kopieën die er nog waren zijn verkleurd en beschadigd en werden nauwelijks vertoond. De prachtig digitaal gerestaureerde klassieker van de Duitse recente cinema is nu eindelijk weer onder handbereik. Edgar Reitz: ‘Het heeft bijna tien jaar geduurd voor het ons lukte om het filmmateriaal van Heimat te redden. Vele beelden die we met de analoge techniek bij de opnames van 1980 nog niet konden realiseren, bereikten ons nu, bij de vervaardiging van het digitale materiaal, in adembenemende schoonheid. Heimat - Een Duitse kroniek is weer tot leven gekomen.’-

Regisseur en acteurs

  • Salome Kammer portrait

    Salome Kammer

    Clarissa Lichtblau

  • Henry Arnold portrait

    Henry Arnold

    Hermann Simon

Trailers

Heimat

Wil je Heimat kijken? Dat kan op verschillende manieren. Als je de serie uit 2016 online wilt kijken, kun je kiezen tussen streamen en downloaden. Beide opties hebben voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Heimat streamen

Er zijn steeds meer opties om series online te kijken. Streamen is misschien wel de populairste. Daarmee hoef je Heimat niet eerst te downloaden, maar is het gewoon een kwestie van kijken en genieten. Als je voor het eerst een abonnement bij een streamingdienst neemt, betaal je de eerste maanden vaak helemaal niets. Zo kun je Heimat zelfs gratis bekijken.

Heimat downloaden

Wil je Heimat ook zonder internetverbinding kunnen kijken? Dan is downloaden een goede optie. Er zijn verschillende aanbieders die je de mogelijkheid geven om series voor een fijne prijs te downloaden. Zo bekijk je Heimat overal. Of je nou in de bus, in een bos of op een berg zit.

Heimat torrent

Vroeger was je voor het online bekijken van series aangewezen op torrents. Bij een torrent van Heimat is de kans groot dat je virussen of malware binnenhaalt. Met de legale alternatieven van tegenwoordig weet je zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt, dat er ondertiteling bij zit en dat je computer, tablet of smartphone niet besmet wordt. Ideaal!

Heimat trailer

Op zoek naar een goede serie, maar weet je niet zeker of Heimat de serie voor jou is? Bekijk eerst even de trailer! Wel overtuigd, maar wil je hem op een later moment bekijken? Zet hem op je watchlist, dan vind je hem heel makkelijk terug.