Living the Light - Robby Müller

Living the Light - Robby Müller

Nu kijken
Bekijk de trailer

Kijk Living the Light - Robby Müller

Moeite met waar je nou Living the Light - Robby Müller moet kijken? Gedoe met downloaden? Film.nl is de enige plek waar je het aanbod van bioscopen, on-demand, winkels en Tv kan vinden!

Bekijk hieronder het aanbod voor Living the Light - Robby Müller

Samenvatting

Robby Müller (1940-2018) was een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Hoe je zijn lichtbundels als vlinders vangt. Hoe je zijn stralen als snaren moet aanslaan. Niet alleen klinkt en weerklinkt er muziek uit deze teder gesponnen draden van licht, zoals we zien en horen in de openingsbeelden van Living the Light – Robby Müller als Robby zijn camera beweegt, de camera wordt zelf ook een muziekinstrument. En de hele wereld danst, straalt, fonkelt. Voor haar bijzondere filmessay Living the Light – Robby Müller kreeg regisseur en director of photography Claire Pijman toegang tot duizenden Hi8 videodagboeken, foto’s en polaroids die Müller maakte tijdens het werken aan een van de ruim zeventig speelfilms die hij in zijn loopbaan heeft gedraaid; vaak in samenwerking met zielsverwante regisseurs als Wim Wenders, Jim Jarmusch en Lars von Trier. De film verweeft deze beelden met fragmenten uit zijn oeuvre tot een vloeiend continuüm. Met zijn filmmuziek voegt Jim Jarmusch aan deze brede waaier van leven en kunst zijn eigen geluid toe. Duidelijk wordt dat leven en werk en kunst en dan weer leven elkaar altijd hebben bezield en geïnspireerd. Een ononderbroken stroom van expressieve maar gevoelige beelden die demonstreren hoe je de wereld het beste door een camera laat zien. Hoe de wereld tot leven komt (en leeft) door een lens. Dat de wegen en hotelkamers die hij met Wim Wenders filmde zijn wegen en hotelkamers waren. Hoe zijn omgeving van het ene medium in het andere overging. Zijn werkelijke bestemming was altijd het portretteren, het laten zien wat hij zag. En in die kamers en langs die wegen werd hij aangetrokken door de mooiste reflecterende oppervlakken: ramen en spiegels, resulterend in een eindeloze reeks zelfportretten van de cameraman als man met camera. Met zijn baanbrekende camerawerk en zijn vindingrijke, vernieuwende belichtingsmethodes, zijn uitzonderlijke gevoel voor de diepte van kleuren en zijn vrije hand van kadreren, plus zijn voortdurende zoeken naar eenvoud, heeft Robby Müller generaties van cameraregisseurs aangemoedigd om hun eigen manier van kijken te ontdekken. Behalve een meester van het analoge werd hij ook een digitale pionier toen hij zijn eerste speelfilms met Lars von Trier maakte. Zijn werk is vergeleken met dat van schilders als Vermeer en Hopper, die net als hij meesters van het licht waren. Maar zelfs wanneer zijn films af zijn, blijven zijn beelden in beweging. Het licht vervaagt nooit omdat hij altijd de ruimte schept waarin de beelden het verhaal van de mens vertellen. Waarin dat verhaal in het licht komt te staan. Living the light – Robby Müller is het verhaal van dat licht.

Regisseur en acteurs

 • Claire Pijman portrait

  Claire Pijman

  Director

 • Robby Müller portrait

  Robby Müller

  Actor

 • Wim Wenders portrait

  Wim Wenders

  Actor

 • Jim Jarmusch portrait

  Jim Jarmusch

  Actor

Trailers

Living the Light - Robby Müller

Op zoek naar Living the Light - Robby Müller? Je kunt de serie heel makkelijk online kijken, via streamingdiensten. Wij zetten de grootste voordelen van streaming voor je op een rijtje.

Living the Light - Robby Müller streamen

Het streamen van series als Living the Light - Robby Müller heeft onze levens een stuk makkelijker gemaakt. Vroeger moesten we thuisblijven om onze favoriete serie te kunnen zien. En als je één keer een aflevering had gemist, was je meteen de pineut. Nu stream je series als Living the Light - Robby Müller waar en wanneer je maar wilt. En door de kennismakingsacties kun je de streamingdienst vaak eerst een maand uitproberen. Zo bekijk je Living the Light - Robby Müller dus zelfs helemaal gratis. Raak je verslaafd aan het streamen? Geen probleem. Een abonnement afsluiten is heel makkelijk en kost je niet veel. Ideaal, toch?

Living the Light - Robby Müller downloaden

Steeds meer streamingdiensten bieden je ook de mogelijkheid om series als Living the Light - Robby Müller te downloaden voor offline gebruik. Zo kun je in de trein, de bus of het vliegtuig lekker doorgaan waar je gebleven was. Vaak kun je ook zelf kiezen in welk formaat je de serie wilt downloaden. Handig, want anders zit je smartphone of tablet binnen de kortste keren tot de nok vol.

Living the Light - Robby Müller torrent

Er was een tijd dat het legale online serie-aanbod schaars was, waardoor je aangewezen was op illegale alternatieven als torrent-websites. Met de komst van de vele streamingdiensten is dat voorgoed voorbij. En dat is maar goed ook, want torrent-website zijn niet alleen illegaal, maar brengen vaak ook veel virussen met zich mee. Kies je voor een legale streaming-aanbieder, dan ben je verzekerd van de beste beeldkwaliteit en hoef je niet hoef je niet het hele internet over te struinen.

Living the Light - Robby Müller trailer

Weet je nog niet zeker of Living the Light - Robby Müller jouw serie is? Bekijk de trailer eens. Die vertelt je vaak een hoop.